Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 08/01/2015

ΠΑΜΕ

ΠΑΜΕ: Για τα τελευταία στοιχεία ΙΚΑ και ΟΑΕΔ

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ για την απασχόληση και την ανεργία αντίστοιχα, αποδεικνύουν ότι η όποια ανάπτυξη ευαγγελίζονται οι υπερασπιστές του Κεφαλαίου και των πολυεθνικών σημαίνει μόνιμη εξαθλίωση και μοίρασμα της φτώχειας για τους εργάτες, ζωή με τα ψίχουλα για το λαό.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ τον Μάη του 2014 αν και φαίνεται πως αυξάνεται ο αριθμός των ασφαλισμένων, την ίδια στιγμή τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για την αμέσως μεταγενέστερη περίοδο δείχνουν εκ νέου αύξηση των ανέργων, δείγμα της ελαστικής σχέσης που έχουν αποκτήσει οι εργαζόμενοι με τα προγράμματα απασχόλησης κυρίως στον κλάδου του τουρισμού.

Αναδεικνύεται στην πράξη με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται ανά μήνα πως τα προγράμματα απασχόλησης δεν αντιμετωπίζουν την ανεργία, δε δημιουργούν σταθερές θέσεις εργασίας αλλά ξεγελούν την ανεργία, μοιράζουν τη φτώχεια. Η ανεργία είναι παγιωμένη σε υψηλά επίπεδα, τα μεροκάματα σε χαμηλά και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις πλέον κυριαρχούν.

Παράλληλα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, το μέσο ημερομίσθιο μειώνεται κατά 7,9%, ενώ ταυτόχρονα, συνεχίζεται η αύξηση της μερικής απασχόλησης, αυξανόμενη κατά 30,5%! Ακόμη, είναι χαρακτηριστικό ότι στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση το μέσο ημερομίσθιο μειώθηκε κατά 6,18%, ενώ ο μέσος μισθός μειώθηκε κατά 7,47%.

Επιδίωξη του Κεφαλαίου και της ΕΕ, είναι ανεξαρτήτως του ποιας απόχρωσης θα είναι η Κυβέρνηση που θα υλοποιήσει τις κατευθύνσεις τους, να συνεχιστεί η επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων. Να κυριαρχήσουν παντού και να μονιμοποιηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η μισοανεργία, ο μισθός να φτάσει σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αξιοποιήσουν την πείρα τους, τα παραδείγματα των εργαζομένων σε κλάδους και τόπους δουλειάς. όπου με τους αγώνες επιβλήθηκαν αυξήσεις και κατακτήσεις. Αυτός είναι ο δρόμος! Ακολουθώντας τέτοια αγωνιστικά παραδείγματα, απομονώνοντας τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που καλλιεργούν την αναμονή και την μοιρολατρία, οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Με μαζικά αγωνιστικά, ταξικά προσανατολισμένα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι να ισχυροποιήσουν τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Να απαιτήσουν και να επιβάλλουν την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, ουσιαστικά και άμεσα μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειες τους.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
ΠΕΥΦΑ
Για την αδειοδότηση φορέα πιστοποίησης προγράμματος σπουδών για την Αστρολογία
Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.