Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 04/12/2014

ΓΣΕΕ

Επιστολή της ΓΣΕΕ στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Επείγουσα επιστολή στο Γενικό Διευθυντή του ILO Guy Ryder απέστειλε σήμερα η ΓΣΕΕ,  με την οποία ζητά την εκ νέου  άμεση παρέμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας,  για τα νέα επώδυνα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές στη χώρα μας.

Στην επιστολή η Συνομοσπονδία εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις περαιτέρω δραματικές επιπτώσεις που θα έχουν σε κοινωνία και οικονομία οι νέες σκληρές απαιτήσεις των τροϊκανών, ενώ αναλύει το σύνολο των προωθούμενων μέτρων.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι η τρόικα για ακόμη μια φορά  αγνοεί τον κοινωνικό διάλογο και μάλιστα  την πρόσφατη απόφαση των κοινωνικών εταίρων στην τριμερή συνάντηση την οποία συντόνισε το ΙLO στη Γενεύη και για την οποία εξέδωσε και κείμενο συμπερασμάτων .

Στόχος μεταξύ άλλων  των δανειστών όπως τονίζεται στην επιστολή, είναι η φίμωση της συλλογικής αυτονομίας και η ακύρωση του ρόλου και της παρέμβασης των εκπροσώπων του κόσμου της μισθωτής εργασίας στην Ελλάδα.
Η Συνομοσπονδία επισημαίνει στην επιστολή την πάγια θέση της για την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση,  που δεν είναι άλλη από την  αλλαγή πολιτικής, με την   εφαρμογή ενός νέου μείγματος που θα στηρίζεται στην   ανάπτυξη, στις  επενδύσεις σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και στην  ισχυρή κοινωνική προστασία, παράλληλα με την επαναφορά του συστήματος εργασιακών σχέσεων που βασίζεται στη συλλογική αυτονομία.
Η Γ.Σ.Ε.Ε. έχει έμπρακτα αποδείξει και αναδείξει την αρμοδιότητα και τον κρίσιμο ρόλο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, η οποία, μέσω του ελεγκτικού της μηχανισμού έχει αναγνωρίσει τις διαρκείς παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ελλάδα από τα μέτρα λιτότητας, δικαιώνοντας τη συνεχή μάχη της Συνομοσπονδίας από το 2010.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
ΠΕΥΦΑ
Για την αδειοδότηση φορέα πιστοποίησης προγράμματος σπουδών για την Αστρολογία
Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.