Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 03/11/2014

ΑΔΕΔΥ

Παρέμβαση στο νοσοκομείο Λακωνίας και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Στις 13 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου Φωτεινής Μανωλάκου. Η συγκέντρωση έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας το οποίο με εισήγηση της Διοικήτριας Παπαγεωργίου Ευδοξίας, επρόκειτο να την παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για δήθεν αδικαιολόγητη απουσία από την υπηρεσία και να τη θέσει σε αργία.
Παρέμβαση στη συνεδρίαση, έγινε από αντιπροσωπεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με δύο μέλη της Ε.Ε., τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Οργανωτικό Γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ, το βουλευτή Αρκαδίας Ζαχαριά Κων/νο, αιρετούς του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και ΑΠΥΣΠΕ Πελοποννήσου, μέλη του Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα Νοσοκομείων, εκπροσώπους σωματείων άλλων συλλογικοτήτων, αλληλέγγυων, εργαζομένων και πολιτών, οι οποίοι απαίτησαν την απόσυρση των κατηγοριών και την παύση της συνδικαλιστικής δίωξης.

Η Φωτεινή Μανωλάκου, εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Μολάων, μέσα από τους αγώνες της ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Μολάων, υπερασπιζόμενη τη δημόσια και δωρεάν περίθαλψη στοχοποιήθηκε από τη Διοίκηση, η οποία, πριν 8 μήνες, αποφάσισε να την μετακινήσει αυθαίρετα και παράνομα από το Νοσοκομείο Μολάων στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, 70 χλμ. μακριά, ενώ είχε την ιδιότητα της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, προκειμένου να την απομονώσει και να την τρομοκρατήσει. Με την κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ και του Σωματείου της, η Φωτεινή Μανωλάκου εξακολουθούσε να παρέχει τις υπηρεσίες της στο νοσοκομείο των Μολάων. Για το λόγο αυτό έχει τιμωρηθεί ήδη με 15 ημέρες στέρηση αποδοχών για δήθεν αδικαιολόγητη απουσία. Η Διοίκηση επανήλθε με νέα πειθαρχική δίωξη για το ίδιο θέμα, με σκοπό να την θέσει σε αργία.

Η παρέμβασή των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων, ακύρωσε στην πράξη, την εισήγηση της Διοικήτριας για παραπομπή της Φωτεινής Μανωλάκου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με συνέπεια να τεθεί σε αργία. Ωστόσο, μετά την αποχώρηση των διαδηλωτών, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου που έγινε την ίδια μέρα στις 5:00μμ, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η επιβολή της ποινής της στέρησης αποδοχών δυο μηνών, τιμωρώντας την παράνομα, για δεύτερη φορά για το ίδιο ζήτημα. Αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός από την εκπρόσωπο των εργαζομένων του νοσοκομείου, μειοψήφησε και διορισμένο μέλος του Δ.Σ. δηλώνοντας ότι η δίωξη είναι συνδικαλιστική.
Καταγγέλλουμε την επιμονή της διοίκησης του Νοσοκομείου στη συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου και την επιβολή της εξοντωτικής αυτής ποινής.

Καταγγέλλουμε στο σύνολό τους, τις παράνομες ενέργειες της Διοίκησης του Γ.Ν. Λακωνίας που ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και στρέφονται εναντίον όσων αντιστέκονται στις πολιτικές διάλυσης των κοινωνικών αγαθών.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε, με κάθε τρόπο τη μάχη, για την πλήρη ανατροπή αυτών των αποφάσεων που καταργούν νομοθετικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Θα συνεχίσουμε, μέχρι την τελική δικαίωση της Φωτεινής Μανωλάκου και κάθε εργαζόμενου που διώκεται για τη συμμετοχή του στους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
ΠΕΥΦΑ
Για την αδειοδότηση φορέα πιστοποίησης προγράμματος σπουδών για την Αστρολογία
Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.