Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 01/10/2014

ΓΣΕΕ

Δικαίωση των θέσεων της ΓΣΕΕ το κείμενο στο ILO

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Δικαίωση των θέσεων της ΓΣΕΕ αποτελεί το κείμενο συμπερασμάτων της τριμερούς συνάντησης που έγινε στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας στη Γενεύη και έδωσε στη δημοσιότητα το ILO.
Στο κείμενο συμπερασμάτων γίνεται αναφορά στην κοινή θέση όλων των συμμετεχόντων ότι το ισχύον πλαίσιο στη χώρα μας για τις ομαδικές απολύσεις εναρμονίζεται με τα κοινοτικά και διεθνή εργασιακά στάνταρντς, ενώ για την ανταπεργία (λοκ-άουτ) όλα τα μέρη αναγνώρισαν πως δεν υπάρχει λόγος τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας.

Για τη συλλογική συνδικαλιστική δράση στα συμπεράσματα τονίζεται ότι η συγκριτική μελέτη κατέδειξε ότι η εθνική νομοθεσία συνάδει με τους κανόνες και την πρακτική της Ε.Ε.
Η ΓΣΕΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της συνάντησης όπως αυτά καταγράφονται στο κείμενο συμπερασμάτων που δημοσιοποίησε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας και θα συνεχίσει τον αγώνα της για να μπει οριστικό τέλος στις βάρβαρες και αντιδημοκρατικές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ΄ εντολή των δανειστών.

Μετά την προσφυγή της Συνομοσπονδίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η ΓΣΕΕ σε συνεργασία της νομικής της υπηρεσίας με διακεκριμένους νομικούς από τη Διεθνή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία, εξετάζει τις προϋποθέσεις για προσφυγή και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
ΠΕΥΦΑ
Για την αδειοδότηση φορέα πιστοποίησης προγράμματος σπουδών για την Αστρολογία
Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.