Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 06/04/2014

Ε.Σ.Α.μεΑ

Ε.Σ.Α.μεΑ: Αγωνιζόμαστε για θέσεις εργασίας για τα άτομα με αναπηρία

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

 Με επιστολή της στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας, η ΕΣΑμεΑ ζητά την τροποποίηση του νόμου 2643 /1998, ώστε να λειτουργήσει αποκλειστικά προς όφελος των ατόμων με αναπηρία/χρόνια πάθηση και των οικογενειών τους, καθώς και την άμεση έκδοση της προκήρυξης των  θέσεων του δημοσίου τομέα, καθώς και της προκήρυξης της παρ. 8 του άρθρου 2 των θέσεων του ευρύτερου δημοσίου τομέα. 

Η τελευταία προκήρυξη των θέσεων του δημοσίου τομέα εκδόθηκε το έτος 2008. Αυτό σημαίνει ότι το 5% των θέσεων των γενικών προκηρύξεων του ΑΣΕΠ του έτους 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 και 2014 έως και σήμερα, που  αντιστοιχούν στο ν. 2643/98, και κρατούνται από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ για το σκοπό αυτό, καθώς και  εκατοντάδες θέσεις προηγούμενων προκηρύξεων -με εξαίρεση μόνο της τελευταίας προκήρυξης του Υπουργείου Οικονομικών- που δεν έχουν πληρωθεί και μένουν κενές, δεν έχουν ακόμη προκηρυχθεί!

Όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες θέσεις για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που προστατεύονται από το ν. 2643/98 λιμνάζουν στα συρτάρια των υπουργείων. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα με αναπηρία στερούνται το αναφαίρετο δικαίωμα της εργασίας, με ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η επιστολή:

ΘΕΜΑ: «Ε.Σ.Α.μεΑ.: Απαιτούνται ταχύτατες διαδικασίες για την τροποποίηση του νόμου 2643/98 και την έκδοση γενικών και ειδικών προκηρύξεων του νόμου»

Κύριοι Υφυπουργοί,

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητάει την προσωπική σας παρέμβαση για την ικανοποίηση πάγιου αιτήματός της που αφορά στην τροποποίηση του νόμου 2643 /1998, ώστε να λειτουργήσει αποκλειστικά προς όφελος των ατόμων με αναπηρία/χρόνια πάθηση και των οικογενειών τους. Παράλληλα με την ανωτέρω διαδικασία της τροποποίησης του νόμου απαιτείται η άμεση έκδοση της προκήρυξης των  θέσεων του δημοσίου τομέα (άρθρο 3) και της προκήρυξης της παρ. 8 του άρθρου 2 των θέσεων του ευρύτερου δημοσίου τομέα. 

Είναι γνωστό ότι η τελευταία προκήρυξη των θέσεων του δημοσίου τομέα (άρθρο 3 «Διορισμός ή πρόσληψη προστατευομένων σε δημόσιες υπηρεσίες, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ») εκδόθηκε το έτος 2008. Αυτό σημαίνει ότι το 5% των θέσεων των γενικών προκηρύξεων του ΑΣΕΠ του έτους 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 και 2014 έως και σήμερα, που  αντιστοιχούν στο ν. 2643/98, και κρατούνται από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ για το σκοπό αυτό, καθώς και  εκατοντάδες θέσεις προηγούμενων προκηρύξεων -με εξαίρεση μόνο της τελευταίας προκήρυξης του Υπουργείου Οικονομικών- που δεν έχουν πληρωθεί και μένουν κενές,  δυστυχώς δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμη!!!

Όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες θέσεις για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που προστατεύονται από το ν. 2643/98 λιμνάζουν στα συρτάρια των υπουργείων. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα με αναπηρία στερούνται το αναφαίρετο δικαίωμα της εργασίας τους με ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Πληροφορηθήκαμε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Υπουργείου Εργασίας ότι  με υπηρεσιακό της έγγραφο ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης,  προκειμένου να διαπιστωθεί ότι οι θέσεις που έχουν κρατηθεί από τις γενικές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ υφίστανται και δεν έχουν καταργηθεί εξαιτίας των τελευταίων εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων. 

Κύριοι Υφυπουργοί,

Ζητούμε με δική σας απόφαση, να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες που απαιτούνται για την έκδοση των γενικών και ειδικών προκηρύξεων των θέσεων του ν. 2643/98 (άρθρου 3, παρ. 8 του άρθρου 2) που έχουν καθυστερήσει πέντε και πλέον έτη. 

Σε αναμονή των ενεργειών σας για την άμεση έκδοση των γενικών και ειδικών προκηρύξεων του νόμου. Από δω και στο εξής καμία καθυστέρηση πλέον δεν δικαιολογείται.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους στη φύλαξη κρατικής επιχείρησης
Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ