Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Καριέρα » ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 18/03/2014

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ

Δύο φορές ντροπή για την λειτουργία του ΙΚΑ_ΕΤΑΜ

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Στο Δήμο Τήνου έφτασε έγγραφο των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ, με τον παραπλανητικό τίτλο «Σχετικά με λειτουργία γραφείου Κοινωνικής ασφάλισης ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στην Τήνο». Διαβάζοντας βέβαια το έγγραφο διαπιστώνει κανείς ότι από 19-12-2013 έχει ήδη αποφασιστεί (!) η αναστολή της λειτουργίας του παραρτήματος ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Τήνου. Στη συνέχεια το ΙΚΑ «έχοντας πάντα ως στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών (ασφαλισμένων και εργοδοτών)», μελετά τη σύσταση Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στην έδρα του Δήμου μας. Στις πλάτες άλλου, βεβαίως!

Γιατί για να συμβεί αυτό από το Δήμο Τήνου ζητείται η παραχώρηση οικήματος, η υλικοτεχνική υποδομή (γραφεία, εκτυπωτής, δίκτυο σύζευξης και ηλεκτρονικοί υπολογιστές), όπως επίσης και η κάλυψη όλων των πάγιων λειτουργικών δαπανών του Γραφείου (ΔΕΗ, θέρμανση , καθαριότητα, συντήρηση και επισκευές)!!!
Διαμαρτυρόμαστε με σφοδρότητα για την άδικη και τελεσιγραφική αυτή απόφαση και η διαμαρτυρία μας έχει δύο σκέλη:
Πρώτον, ότι αγνοείται κυριολεκτικά ένα νησί με έντονη οικοδομική, οικονομική και τουριστική δραστηριότητα όπως η Τήνος, που δέχεται ένα ακόμη ύπουλο πλήγμα που την υποβαθμίζει, μετά μια σειρά άλλων αρνητικών γι αυτήν επιλογών της κεντρικής εξουσίας. Αλήθεια, ποια ανάγκη επέβαλε τη συγκεκριμένη κατάργηση σε ένα νησί με τη δραστηριότητα της Τήνου;

Δεύτερον, η ευκολία με την οποία όλα τα βάρη της λειτουργίας του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης μετακυλίονται στο Δήμο συνιστά πρόκληση. Με εκβιασμούς του τύπου (με τη γλώσσα της αλήθειας και της ευθύτητας): «Βρείτε χώρο, καλύψτε όλα τα λειτουργικά έξοδα και αναλάβετε την υλικοτεχνική  υποδομή, αλλιώς δεν θα έχετε ούτε το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης», ένας Δήμος καλείται να φορτωθεί και νέα βάρη, την εποχή ακριβώς που η κεντρική εξουσία είναι απούσα στις ανάγκες των Δήμων και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τη συνταγματική ρήτρα περί νησιωτικότητας.
Ανάλογους εκβιασμούς ζήσαμε και την περίοδο της κατάργησης της Δ.Ο.Υ Τήνου. Και είναι χαρακτηριστικό ότι μεταθέτουν στις πλάτες μας βάρη που είναι αμφίβολο αν το ισχύον νομικό πλαίσιο μας επιτρέπει να αναλάβουμε!

Καλούμε έστω και αυτήν την ώρα το ΙΚΑ, που έχει «πάντα ως στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών», να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφασή του, σεβόμενο την Τήνο και τους κατοίκους της αλλά και τα όσα επιτάσσει το άρθρο 101 παρ. 3 του Συντάγματος.

Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Δελτία Τύπου
Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για μετάταξη υπαλλήλων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Οι απολύσεις ΑΣΕΠιτών στους δήμους στη συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΕΣ
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ
Αναβαθμίζονται 5 παιδικές χαρές του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης για την ασφάλεια των παιδιών
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Επίσπευση των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ζητά η ΚΕΔΕ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ΚΕΔΕ διαψεύδει το αναληθές περιεχόμενο αναρτήσεων σε ιστοσελίδες σχετικά με δήθεν έγκριση δαπανών από το Διοικητικό της Συμβούλιο
ΚΕΔΕ