Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 25/02/2014

ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΟΣΕ-ΙΚΑ: Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Εν όψει των συζητήσεων της κυβέρνησης με την Τρόικα, θέλουμε να επαναφέρουμε το θέμα της ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων, το οποίο άμεσα πρέπει να επανέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Είναι ανάγκη σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να επανεξετασθεί το καθεστώς των ρυθμίσεων, προκειμένου, και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας να ενισχυθεί με αναγκαίους πόρους για την βιωσιμότητα του, αλλά και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο περιβάλλον για τους επιχειρηματίες, που με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν έχουν ενταχθεί στην υπάρχουσα ρύθμιση, λόγω αδυναμίας παρακολούθησης των σκληρών όρων της.

Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, διαχρονικά, ήταν αντίθετη στις χαριστικές ρυθμίσεις του παρελθόντος. Σήμερα όμως, διαπιστώνουμε μέσα από τις υπηρεσίες μας, την απόγνωση όσων οφείλουν, που συγχρόνως έχουν πεισθεί, ότι οι ευκαιριακές ρυθμίσεις έχουν τελειώσει, και απειλούμενοι από αναγκαστικά μέτρα, συλλήψεις κ.α.,  δηλώνουν, ότι μια ευνοϊκότερη ρύθμιση, θα γίνει αιτία, για ένταξη τους, και συνεπούς παρακολούθησης της.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την αύξηση είσπραξης των καθυστερούμενων οφειλών το 2013, κατά 30% σε σχέση με το 2010, παρά το μικρό εύρος των ενταχθέντων (68.000 περίπου), σε σχέση με το συνολο των οφειλετών 355.000 περίπου.
Στα πλαίσια αυτά, προτείνουμε την παρακάτω ρύθμιση των καθυστερούμενων οφειλών, η οποία είναι εφικτή, και θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην εισροή εσόδων στο ΙΚΑ. Συγκεκριμένα:

1. Συνολική κεφαλαιοποίηση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέχρι 31.12.13 και ταυτόχρονο «πάγωμα» αυτών των οφειλών μέχρι 31.12.14.
2. Καταβολή από 1.2.14 ανελλιπώς των μηνιαίων τρεχουσών εισφορών και επιπλέον μηνιαία καταβολή του 1% της κεφαλαιοποιημένης οφειλής στις 31.12.13, με ανώτατο μηνιαίο όριο, τις 20.000€ και κατώτατο τα 200€.
3. Συνολική εξόφληση της υπόλοιπης οφειλής με ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από 1.1.15 έως 31.12.20, σε 72 δόσεις.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Εκτίμηση μας είναι ότι η συμφωνία με την Τρόικα, και η θεσμοθέτηση μιας τέτοιας ρύθμισης, θα αποδώσει μόνο στο ΙΚΑ περίπου 300-400 εκατομμύρια ευρώ το 2014 αυξητικά σε σχέση με το 2013, καλύπτοντας μεγάλο μέρος του χρηματοδοτικού κενού, του ΙΚΑ για το 2014.
Είναι ανάγκη να παρέμβετε προσωπικά για το συγκεκριμένο θέμα που αφορά την επιχειρηματικότητα στην χώρα μας, η οποία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την δυσμενή οικονομική συγκυρία και την αδυναμία των επιχειρήσεων να αντεπεξέλθουν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
ΠΕΥΦΑ
Για την αδειοδότηση φορέα πιστοποίησης προγράμματος σπουδών για την Αστρολογία
Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.