Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 17/02/2014

ΑΔΕΔΥ

Υπαλληλική και μισθολογική αποκατάσταση των εφέδρων δημοσίων υπαλλήλων

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   
Σύμφωνα με το Νόμο 4024/2011 ετέθησαν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας – εφεδρείας ή αποχώρησαν με αναγκαστική απόλυση υπάλληλοι που πληρούσαν τις προϋποθέσεις του εν λόγο νόμου.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του νόμου, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα να κριθούν οι σχετικές διατάξεις ως αντισυνταγματικές, όπως επίσης πολλοί υπάλληλοι, που είχαν ενταχθεί σε εφεδρεία – προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, προσέφυγαν στα αρμόδια δικαστήρια με αίτημα την ακύρωση των διαπιστωτικών πράξεων.

Η ολομέλεια του ΣτΕ, με την υπ’ αριθμ. 3354/2013 απόφασή της, έκρινε όντως τις διατάξεις αυτές αντισυνταγματικές.
Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός ότι η απόφαση αυτή έχει δημοσιευθεί πριν από μήνες (Οκτώβριος 2013), μέχρι σήμερα ουδεμία επίσημη πρωτοβουλία της Κυβέρνησης υπήρξε για συνολική υλοποίηση της απόφασης και αποκατάστασης των υπαλλήλων, που εθίγησαν.
Το μόνο που υπήρξε ήταν απλώς μία απάντηση του Γεν. Γραμματέα ΥΠΕΣΔΔΑ, Δημητρίου Στεφάνου, σε ερωτήματα υπηρεσιών, με την οποία παραπέμπει την υλοποίηση της απόφασης στην κρίση των συγκεκριμένων Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων, που ανήκαν οι υπάλληλοι, εάν και εφόσον υπάρχουν οι σχετικές πιστώσεις.

Τα δε ζητήματα μισθολογικής αποκατάστασης παραπέμπονται και αυτά από το Γενικό Γραμματέα στις διευθύνσεις του Γενικού Λογιστηρίου, προφανώς
για λόγους αποποίησης ευθύνης.
Με βάση τα παραπάνω η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί τη λήψη μέτρων για την πλήρη υπαλληλική και μισθολογική αποκατάσταση των υπαλλήλων, που έχουν θιγεί από το αντισυνταγματικό καθεστώς της εφεδρείας – προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, όπως επίσης και την άμεση καταβολή των αναδρομικών αποδοχών, που είχαν περικοπεί με βάση τις διατάξεις του νόμου, οι οποίες έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από την ολομέλεια του ΣτΕ.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους στη φύλαξη κρατικής επιχείρησης
Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ