Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 12/02/2014

ΓΣΕΕ

Όχι στην πώληση των βασικών συντελεστών ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   
Η ΓΣΕΕ συμπαρατάσσεται με τον αγώνα της ΟΜΥΛΕ και των εργαζομένων στα λιμάνια, υποστηρίζοντας το αίτημα να παραμείνει ο ΟΛΠ και τα λιμάνια στον έλεγχο του δημοσίου και στην ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους.
Τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ, αποτελούν "τροχιοδεικτικά" προκλητικών και υπονομευτικών - για τ΄ αναπτυξιακά, οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα της χώρας - σχεδιασμών. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο εξυπηρετεί τα συμφέροντα ξένων μονοπωλιακών ομίλων και ιδιωτικών Funds.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε μια περίοδο που η εσωτερική αγορά καταρρέει, ως αποτέλεσμα των ασκούμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, συνεχίζεται η δογματική εμμονή στο ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου.

Η ΓΣΕΕ, μαζί με την ΟΜΥΛΕ και τους εργαζόμενους στα λιμάνια, καταγγέλλει την απόπειρα δημιουργίας απόλυτης δεσπόζουσας θέσης και μονοπωλιακής κατάστασης στον ΟΛΠ και στα υπόλοιπα λιμάνια και καλούμε την Κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση των ως άνω αναφερόμενων σχεδιασμών. Τα συνδικάτα μαζί με τις δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, θα δώσουμε αγώνα, σε συνδικαλιστικό, κοινωνικό, θεσμικό και νομικό επίπεδο, για ν΄ ακυρώσουμε αυτήν την αντεργατική, αντικοινωνική πολιτική ξεπουλήματος των βασικών συντελεστών ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους στη φύλαξη κρατικής επιχείρησης
Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ