Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 08/02/2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Πολύ λαβράκι πίσω από την επίθεση Μηταράκη

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Υπάρχει λαυράκι πίσω από την πρωτοφανή  κατασυκοφάντηση των εργαζομένων του ΟΠΕ, από τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη την οποία δυστυχώς αναπαράγουν πρόθυμα τις τελευταίες μέρες,  φιλικοί του κονδυλοφόροι, χωρίς στοιχειώδη τήρηση του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Την στιγμή που η κυβέρνηση προωθεί το λουκέτο στον ΟΠΕ δια της απορρόφησής του από το INVEST IN GREECE,  με το οποίο  διαφωνούν τεκμηριωμένα οι εξαγωγικοί φορείς και οι εργαζόμενοι αλλά παρόλα αυτά έχει κατατεθεί σχέδιο νόμου στην Βουλή, ο αρμόδιος υφυπουργός «πετάει την μπάλα στην εξέδρα» για να μεταθέσει το πρόβλημα.

Το πραγματικό πρόβλημα του κ. Υφυπουργού Ανάπτυξης είναι το ότι  ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΠΕ  έχει αντιταχθεί στο σχέδιο συνένωσης του φορέα επενδύσεων με το φορέα του εξαγωγικού Εμπορίου (σήμερα ΕΟΕΕ ΑΕ).

Το τελευταίο όμως μυστικό από την αναίτια και απαράδεκτη  επίθεση κατά των εργαζομένων,  πρέπει μάλλον να αναζητηθεί στο πρόσφατο  πρόγραμμα  προώθησης  για το λαυράκι και την τσιπούρα στην ελληνική αγορά ύψους 300.000 ευρώ.
 
Ενοχλείται βεβαίως   ο κ. Μηταράκης από το γεγονός ότι οι Επιτροπές του ΟΠΕ δεν του κάνουν τη χάρη να κατακυρώνουν διαγωνισμούς σε διαφημιστικές εταιρίες  σύμφωνα με τις υποδείξεις του. (Ο κ. Μηταράκης ζητάει στη συνέχεια την ακύρωση των διαγωνισμών αυτών με ηλεκτρονικά μηνύματα συνεργατών του επειδή δήθεν  δεν τηρήθηκε ο…. Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας!)

Ανησυχεί ακόμη επειδή σε περίπτωση καταψήφισης του Σχεδίου Νόμου θα ματαιωθούν αρκετές από τις προσλήψεις του νέου Φορέα που έχει ήδη επισπεύσει ο κ. Μηταράκης, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, οι οποίες βεβαίως δεν τον ανησυχούν ως προς το οικονομικό κόστος, ούτε γίνεται γι' αυτές λόγος στις οικονομικές εκθέσεις του Σχεδίου Νόμου.

Και τα ηλεκτρονικά μηνύματα και οι υπουργικές  παρεμβάσεις έχουν αριθμό πρωτοκόλλου και  αν θέλει μπορεί να τα καταθέσει ο ίδιος  κατά την δευτερολογία του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Το δήθεν  "σκάνδαλο μεγατόνων" που επικαλείται ο κ. Υφυπουργός και τα φιλικά του δημοσιεύματα, είναι πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης του προσωπικού του ΟΠΕ που θεσπίστηκε το έτος 1989 και έκτοτε, μετά από ελεύθερες διαπραγματεύσεις μεταξύ του εργοδοτικού φορέα (τότε ΟΠΕ ΑΕ)  και του Συλλόγου των Υπαλλήλων, κατοχυρώθηκε με διαδοχικές συλλογικές συμβάσεις. Πρόκειται δηλαδή για ανειλημμένη υποχρέωση βάσει προϋφιστάμενων ΣΣΕ, οι όροι των οποίων έχουν γίνει όροι των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Οι άνθρωποι που διεξήγαγαν τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό του ΟΠΕ ΑΕ είναι σήμερα στελέχη των κομμάτων που συγκυβερνούν και ορισμένοι μάλιστα εν ενεργεία βουλευτές (!). Στην περίπτωση που πρόκειται για σκάνδαλο ο κ. Μηταράκης πρέπει να ζητήσει άμεσα την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας.
Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται την δουλειά τους την εξαγωγική δραστηριότητα,  τις ΣΣΕ και το εφάπαξ τους, που σε καμιά περίπτωση δεν έχουν σχέση με τη λογική επενδυτών τύπου « Φιντέλιτι» η «Μπλάκ Ρόκ».

ΤΟ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΥΟΠΕ


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους στη φύλαξη κρατικής επιχείρησης
Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ