Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 05/02/2014

Ε.Σ.Α.μεΑ

6 χρόνια καμία θέση εργασίας για τα άτομα με αναπηρία

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Ε.Σ.Α.μεΑ.: 6 χρόνια καμία θέση εργασίας για τα άτομα με αναπηρία


Με επιστολή της στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας η ΕΣΑμεΑ ζητάει την άμεση έκδοση της προκήρυξης των θέσεων του άρθρου 3 του ν. 2643/98, κάτι που δεν έχει γίνει εδώ και 6 χρόνια!

Τα άτομα με αναπηρία και τα μέλη των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία στην παρατεταμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης βιώνουν με μεγαλύτερη σφοδρότητα την αλματώδη αύξηση της ανεργίας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους,  εξαιτίας της ανεργίας είναι εντονότερα, αφού κατά κανόνα σε οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης του κόστους της εργασίας, τα άτομα με αναπηρία είναι τα πρώτα που απολύονται και τα τελευταία που προσλαμβάνονται.

Σε αυτή την παρατεταμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης, ο μοναδικός προστατευτικός ν. 2643/98 που αφορά στην προστασία της απασχόλησης ευπαθών ομάδων, μεταξύ των οποίων είναι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειάς τους, δεν έχει εφαρμοστεί την τελευταία εξαετία με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Η ολιγωρία της Πολιτείας, ως προς την εφαρμογή του μοναδικού προστατευτικού νόμου για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Πρέπει άμεσα να εκδοθεί η προκήρυξη των θέσεων του άρθρου 3 του ν. 2643/98 και των ειδικών προκηρύξεων που αφορούν στους τυφλούς τηλεφωνητές, οι οποίες λιμνάζουν στα συρτάρια των υπουργείων Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, λόγω πλημμελούς λειτουργίας των αρμοδίων υπηρεσιών και των πολιτικών ηγεσιών τους.

Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται! Ως πότε θα πληρώνουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, οι φτωχότεροι των φτωχών, μια κρίση για την οποία δεν ευθύνονται;

Η επιστολή επισυνάπτεται.

Προς:
- κ. Κ. Μητσοτάκη, Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης
- κ. Ι. Βρούτση, Υπουργό Εργασίας, Κοιν. Ασφαλίσεων &  Πρόνοιας                                                               

ΘΕΜΑ: «Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητάει την άμεση έκδοση της προκήρυξης των θέσεων του άρθρου 3 του ν. 2643/98»

Κύριοι Υπουργοί,

Τα άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία στην παρατεταμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης βιώνουν με μεγαλύτερη σφοδρότητα την αλματώδη αύξηση της ανεργίας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους,  εξαιτίας της ανεργίας είναι εντονότερα, αφού κατά κανόνα σε οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης του κόστους της εργασίας, τα άτομα με αναπηρία είναι τα πρώτα που απολύονται και τα τελευταία που προσλαμβάνονται.

Σε αυτή την παρατεταμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης ο μοναδικός προστατευτικός ν. 2643/98 που αφορά στην προστασία της απασχόλησης ευπαθών ομάδων, μεταξύ των οποίων είναι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειάς τους, δεν έχει εφαρμοστεί την τελευταία εξαετία με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Η τελευταία προκήρυξη των θέσεων του δημοσίου τομέα (άρθρο 3 «Διορισμός ή πρόσληψη προστατευομένων σε δημόσιες υπηρεσίες, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ») εκδόθηκε το έτος 2008. Αυτό σημαίνει ότι το 5% των θέσεων των γενικών προκηρύξεων του ΑΣΕΠ του έτους 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 και 2013 που  αντιστοιχούν στο ν. 2643/98, και κρατούνται από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ για το σκοπό αυτό, καθώς και  εκατοντάδες θέσεις προηγούμενων προκηρύξεων -με εξαίρεση μόνο της τελευταίας προκήρυξης του Υπουργείου Οικονομικών- που δεν έχουν πληρωθεί και μένουν κενές,  δυστυχώς δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμη!!!

Κύριοι Υπουργοί,
Η ολιγωρία της Πολιτείας, ως προς την εφαρμογή του μοναδικού προστατευτικού νόμου για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. απαιτεί μέσω συντονισμένων ενεργειών όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών:

Να εκδοθεί άμεσα η προκήρυξη των θέσεων του άρθρου 3 του ν. 2643/98 και των ειδικών προκηρύξεων που αφορούν στους τυφλούς τηλεφωνητές, οι οποίες λιμνάζουν στα συρτάρια των Υπουργείων: Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης λόγω πλημμελούς λειτουργίας των αρμοδίων υπηρεσιών και των πολιτικών ηγεσιών τους.

Σε αναμονή των ενεργειών σας για την άμεση έκδοση της προκήρυξη των θέσεων του άρθρου 3 του ν. 2643/98.  Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους στη φύλαξη κρατικής επιχείρησης
Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ