Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 04/02/2014

ΓΣΕΕ

Χάνουμε το πιο σημαντικό ανθρώπινο κεφάλαιο

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο ‘Aνγκελα Μέρκελ είχαν στο Βερολίνο εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών νεολαιών 10 ευρωπαϊκών χωρών μεταξύ των οποίων και η Γραμματεία Νέων της ΓΣΕΕ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας των νέων με τους εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας να τονίζουν στη γερμανίδα Καγκελάριο τις καταστροφικές συνέπειες, για κοινωνία και οικονομία, των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα μας.

Ο Γραμματέας Νεολαίας της ΓΣΕΕ Γιάννης Πούπκος απευθυνόμενος στη κα Μέρκελ τόνισε επί λέξει: «Πρέπει να καταλάβετε ότι στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών έχουμε πλέον μια χαμένη γενιά. Χωρίς προοπτική ανάπτυξης χάνεται το πιο σημαντικό ανθρώπινο κεφάλαιο  της χώρας αφού οι πιο εκπαιδευμένοι αναγκάζονται να  μεταναστεύσουν  στις βόρειες χώρες της Ευρώπης. Οι νέοι είναι άνθρωποι, δεν είναι αριθμοί.»

Παρά το γεγονός ότι η κα Μέρκελ εμφανίστηκε πρόθυμη να συζητήσει ανοικτά για τα μετρήσιμα αρνητικά αποτελέσματα των πολιτικών λιτότητας υπεραμύνθηκε αυτών, επιβεβαιώνοντας το χάσμα που χωρίζει τις απόψεις της από αυτές της Ευρωπαϊκής συνδικαλιστικής νεολαίας.

Όσον αφορά στα προγράμματα απασχόλησης που αποφάσισε η διάσκεψη κορυφής των ηγετών της Ευρώπης τον περασμένο Ιούλιο, τονίστηκε για ακόμα μία φορά από την πλευρά της ΓΣΕΕ ότι αποφασίστηκαν χωρίς διαβούλευση με την κοινωνία και τα συνδικάτα και χαρακτηρίστηκαν  ελλειμματικά με δεδομένο το γεγονός ότι δεν οδηγούν σε αξιοπρεπή και μόνιμη εργασία αλλά στην εκμετάλλευση φθηνού εργατικού δυναμικού, που οδηγείται με τη σειρά του στην περιθωριοποίηση και συχνά στο νεοναζισμό.

Τα συσσωρευμένα παράπονα των εκπροσώπων της συνδικαλιστικής νεολαίας της Ευρώπης, για τις άδικες και αναποτελεσματικές πολιτικές που εφαρμόζονται, δε φαίνεται να θορύβησαν τη κα Μέρκελ, που ακολουθεί όπως όλα δείχνουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, με βάση τοποθέτησή της, αντιλαμβάνεται ότι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στη χώρα της λειτουργεί αποτρεπτικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και δε μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ανεργίας των νέων, στην υπόλοιπη Ευρώπη όμως αυτό το μέτρο επιβάλλεται ευρέως με δική της ευθύνη.

 


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
ΠΕΥΦΑ
Για την αδειοδότηση φορέα πιστοποίησης προγράμματος σπουδών για την Αστρολογία
Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.