Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 25/01/2014

ΕΣΑμεΑ

Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση των ΚΕΠΑ μετά από ενέργειες της ΕΣΑμεΑ

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία από την έναρξη της λειτουργίας των ΚΕΠΑ, με αναφορές, δελτία Τύπου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επιστολές σε υπουργεία και στον πρωθυπουργό της χώρας, έγγραφα στην Εισαγγελία, διαμαρτυρίες - κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, ερωτήσεις και διαβήματα στη Βουλή, αξιώνει να ρίξει φως στο θέμα των ΚΕΠΑ και να σταματήσει την καταδυνάστευση δεκάδων χιλιάδων φυλακισμένων ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Σήμερα Παρασκευή 24 Ιανουαρίου κλήθηκε να καταθέσει ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης σε Πταισματοδίκη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, μετά από παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία προκλήθηκε από επιστολές της ΕΣΑμεΑ που είχε κοινοποιήσει στον ʼρειο Πάγο όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ειδικότερα από την επιστολή που κατέθεσε η Συνομοσπονδία στις 4.12.2013 με τίτλο «Πάρτε μέτρα τώρα!», η Εισαγγελία ζήτησε την κατάθεση του προέδρου Ιωάννη Βαρδακαστάνη ο οποίος κατέθεσε πλήρη φάκελο και ανέφερε τα πραγματικά γεγονότα που συνδέονται με τη λειτουργία των ΚΕΠΑ: την απαράδεκτη κατάσταση με τις καθυστερήσεις στις γνωματεύσεις, που οδηγούν σε διακοπή χορήγησης συντάξεων, επιδομάτων, ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, σε μη χορήγηση απαλλαγών από τέλη κυκλοφορίας ή τελωνειακούς δασμούς, εξαθλιώνοντας μια πληθυσμιακή ομάδα που είναι το πρώτο θύμα της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας. Ο κ. Βαρδακαστάνης ανέφερε ότι το σύστημα ήταν βεβαρυμμένο και πριν την έναρξη της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ - χιλιάδες περίμεναν στις λίστες της ντροπής, όπως τις ονομάζει η ΕΣΑμεΑ, για μια γνωμάτευση.

Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε επίσης την απουσία πρωτοβουλίας από την πολιτική ηγεσία ώστε να αντιμετωπιστεί μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Τέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να ρίξει άπλετο φως σε μια κατάσταση που βασανίζει δεκάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Το αναπηρικό κίνημα ζητά κοινωνική δικαιοσύνη»!


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους στη φύλαξη κρατικής επιχείρησης
Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ