Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 22/01/2014

Ε.Σ.Α.μεΑ.

Όχι στον αποκλεισμό των ΑμεΑ από τη νέα Δημόσια Τηλεόραση

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Η κοινωνική αδικία που υπέστησαν με την απόλυσή τους τα άτομα με αναπηρία που εργαζόντουσαν στην ΕΡΤ ως διοικητικοί, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, παρουσιαστές δελτίων νοηματικής γλώσσας, διερμηνείς ελληνικής νοηματικής γλώσσας συνεχίστηκε με την έκδοση της πρώτης προκήρυξης θέσεων προσωπικού (Ιούλιος 2013) κατά το μεταβατικό χρονικό διάστημα μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ), αφού δεν υπήρξε ουδεμία πρόβλεψη ειδικών κριτηρίων γα την πρόσληψη των εργαζομένων με αναπηρία και γονέων ατόμων με αναπηρία, ούτε και για την πρόσληψη διερμηνέων νοηματικής γλώσσας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη δεύτερη προκήρυξη θέσεων για τη ΝΕΡΙΤ (Σεπτέμβριος 2013) προβλέφθηκε μόνο μια θέση παρουσιαστή νοηματικής γλώσσας!

Η εμφανής αυτή κοινωνική αδικία για τους απολυμένους εργαζόμενους με αναπηρία και γονείς ατόμων με βαριές αναπηρίες της πρώην ΕΡΤ ολοκληρώνεται με τις επόμενες δύο προκηρύξεις. Δεν έχει ληφθεί κανένα κριτήριο ακόμα και για την προστασία εργαζομένων με αναπηρία και μελών των οικογενειών τους που είχαν προσληφθεί στην πρώην ΕΡΤ μέσω ειδικών προστατευτικών διατάξεων των νόμων 1648/86 και 2643/98. Παράλληλα, η απουσία πρόβλεψης θέσεων παρουσιαστών για δελτία ειδήσεων στη Νοηματική Γλώσσα αλλά και διερμηνέων της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας καθιστά μη προσβάσιμη τη νέα δημόσια τηλεόραση σε Κωφούς και Βαρήκοους, βυθίζοντάς τους σε πλήρη κοινωνική απομόνωση.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητάει την παρέμβαση του πρωθυπουργού προκειμένου να διορθωθεί η μέγιστη αυτή κοινωνική αδικία που συνιστά παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Η μόνη έντιμη και νόμιμη λύση για την επίλυση αυτού του θέματος είναι η μεταφορά των ατόμων με αναπηρία ή γονέων νόμιμων κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία που διορίστηκαν στην πρώην ΕΡΤ με τους ν. 1648/86 και 2643/98, καθώς επίσης και των ατόμων με αναπηρία και γονείς αυτών που εργαζόντουσαν στην πρώην ΕΡΤ ως δημοσιογράφοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καθώς και των διερμηνέων νοηματικής γλώσσας με σχετική διάταξη νόμου. Επίσης, στις προσλήψεις που γίνονται τώρα για την ΝΕΡΙΤ Α.Ε. με προκήρυξη ΑΣΕΠ ή απευθείας από την ίδια τη ΝΕΡΙΤ πρέπει να διασφαλιστεί η μέριμνα της σχετικής νομοθεσίας για τα άτομα με αναπηρία και τα μέλη των οικογενειών τους. Οι προκηρύξεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν συνιστούν απλά πράξη κοινωνικής σκληρότητας αλλά είναι παράνομες και έρχονται σε ρητή αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους στη φύλαξη κρατικής επιχείρησης
Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ