Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 16/01/2014

ΓΣΕΕ

Λουκέτα και απολύσεις αντί για ανάπτυξη και απασχόληση

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

H ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη αντίδρασή της για την κυβερνητική απόφαση με την οποία καταργείται το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.
Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση υλοποιώντας παράλογες μνημονιακές πολιτικές, λαμβάνει  μέτρα που αφενός μεν μεγαλώνουν την ήδη εφιαλτική λίστα των ανέργων και αφετέρου πετούν στο δρόμο εκατομμύρια ευρώ λες και περισσεύουν.

Η κατάργηση του Ε.Ι.Ε.Α.Δ ενός ινστιτούτου με μεγάλη ερευνητική δράση σταματά  την υλοποίηση  έργων  απασχόλησης που, αν μη τι άλλο, έχει ανάγκη η χώρα υπό τις παρούσες συνθήκες.

To Εθνικό Ινστιτούτο  Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού απασχολεί εξειδικευμένο προσωπικό ενώ υποστηρίζει 13.000 επιχειρήσεις που απασχολούν περίπου 100.000 άτομα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα κάθε σχέδιο κλεισίματος του Ε.Ι.Ε.Α.Δ και να εντάξει τη δράση του στο υπό σύσταση Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης.
Πρέπει να κατανοήσουν επιτέλους Κυβέρνηση και αρμόδιοι υπουργοί  ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για νέες απολύσεις ούτε για νέα λουκέτα στην αγορά.

 


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους στη φύλαξη κρατικής επιχείρησης
Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ