Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 04/01/2014

ΕΣΑμεΑ

ʼμεση ρύθμιση των τελών κυκλοφορίας για τα άτομα με αναπηρία

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών η ΕΣΑμεΑ ζητά να ισχύσει επιτέλους η ρύθμιση για την απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από τα τέλη κυκλοφορίας.
Τα άτομα με αναπηρία, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν οδηγηθεί σε απόλυτο αδιέξοδο με την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη μία μεριά με τις λίστες αναμονής στα ΚΕΠΑ και τις απεργίες των γιατρών και από την άλλη, με την αρτηριοσκλήρωση που έχουν δείξει οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, που οδηγούν τα άτομα με αναπηρία που απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, να αναγκάζονται να πληρώσουν.
Επιβάλλεται ισχύσει η εγκύκλιος που είχε εκδοθεί το Δεκέμβριο του 2011 από τον πρώην Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη, εφόσον υπάρχει σε ισχύ γνωμάτευση που έχει εκδοθεί από οποιαδήποτε αρχή, ή εκκρεμεί αίτηση στα ΚΕΠΑ, με βασική προϋπόθεση να δοθεί παράταση, ώστε να προλάβουν τη διαδικασία τα άτομα με αναπηρία. Επίσης, όσοι πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας ως μη όφειλαν, όταν εκδοθούν τα πιστοποιητικά αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ, να τους επιστραφούν τα χρήματα.

Τέλος η ΕΣΑμεΑ επισημαίνει την απαράδεκτη στάση τόσο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας όσο και του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών γιατί η επικοινωνία μαζί τους στάθηκε αδύνατη, παρ’ όλες τις προσπάθειες των εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος.

 


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους στη φύλαξη κρατικής επιχείρησης
Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ