Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 16/12/2013

ΔΡΑΣΗ

Υπερεξουσίες φορολογικής τρομοκρατίας

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Σ' έναν φοροεισπρακτικό μηχανισμό που χαρακτηρίζεται από εκτεταμένη και διαχρονική διαφθορά

Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, προληπτικές κατασχέσεις ακινήτων, καταθέσεων, ακόμη και περιεχομένου τραπεζικών θυρίδων θα μπορεί να πραγματοποιεί η εφορία στην περίπτωση που έχει αμφιβολίες για το αν θα εισπράξει κάποιο φόρο από έναν φορολογούμενο. Κατά την κρίση της, δηλαδή απολύτως υποκειμενικά.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται η εξουσία του ΣΔΟΕ να ελέγχει τα σπίτια των φορολογουμένων εκείνων που τα δηλώνουν σαν επαγγελματική της έδρα, χωρίς την εντολή εισαγγελέα.

Η εφορία συνεπώς, εξοπλίζεται με νέες υπερεξουσίες οι οποίες αναστέλλουν τα νομικά δικαιώματα των φορολογουμένων, προκειμένου να έχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στην φορολογική επιδρομή που έχει εξαπολύσει, επί δικαίων και αδίκων.

Προληπτικές κατασχέσεις, πολύ ωραία. Μελλοντικά, και προληπτικές συλλήψεις. Γιατί ο περιορισμός των οικονομικών ελευθεριών, μέσω της υστερίας των φορολογικών αρχών, απέχει μία ανάσα από τον περιορισμό και των υπολοίπων ελευθεριών.

Η Ελλάδα πετσοκόβει σιγά σιγά τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται η αντίληψη του δυτικού κράτους: Τα περιουσιακά δικαιώματα.

Η αυθαιρεσία και η υπερβολή που αποκαλύπτονται με τα αλλεπάληλα φορολογικά μέτρα και εγκυκλίους της κυβέρνησης χτίζουν ένα καθεστώς Τρομοκρατίας που δεν ταιριάζουν σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου.

Παραπέμπουν στους νόμους του Δράκοντα της αρχαίας Αθήνας, μόνο που καλούνται να τους υλοποιήσουν στελέχη ενός φοροεισπρακτικού μηχανισμού που αποδεδειγμένα χαρακτηρίζεται από εκτεταμένη και διαχρονική διαφθορά, όπως προκύπτει με σταθερότητα από τις έρευνες της Διεθνούς Διαφάνειας της τελευταίας πενταετίας. Παραβιάζουν δε, πέραν των άλλων, και τους κανόνες της απλής λογικής.

Η Δράση, καλεί όλους, να συνέλθουν.

 


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους στη φύλαξη κρατικής επιχείρησης
Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ