Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 10/10/2012

ΤΕΕ

Παντεχνική - Πανεπιστημονική συγκέντρωση διαμαρτυρίας

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί τώρα, για να έχουμε αύριο εμείς, τα παιδιά μας, η Χώρα μας.

Συνάδελφοι,
Η πολιτική της στοχοποίησης των Μηχανικών και των επιστημόνων συνεχίζεται.
Ήδη από την τελευταία απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ για κινητοποιήσεις σε σχέση με τις αυξήσεις των εισφορών του ΕΤΑΑ, την ένταξη μας στον ΕΟΠΥΥ, τη μη έκδοση ΥΑ για τον Κλάδο Προνοιακών Παροχών και την κάλυψη της ανεργίας μας, τις περαιτέρω μειώσεις μισθών, παροχών και συντάξεων, υπάρχουν νέες αποφάσεις ακόμη πιο δυσμενείς που αγγίζουν πλέον τη γελοιότητα.
Επιχειρώντας για μία ακόμη φορά την κλοπή των αποθεματικών του Ταμείου μας, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γ. Βρούτσης, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών (Συνάδελφο), κ. Χρ. Σταϊκούρα, εξέδωσαν ΚΥΑ που καθορίζει ότι το ΕΤΑΑ από 01/05/2012 στο πρώτο 15νθήμερο κάθε τριμήνου θα αποδίδει ποσό 0,2% επί του συνόλου των εσόδων από εισφορές κύριας ασφάλισης στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ «για δαπάνες κατ’οίκον φροντίδας συνταξιούχων».
Μετά τη μεγάλη κλοπή της Τράπεζας της Ελλάδος, μετά τη δεύτερη κλοπή που ετοιμάζεται μέσω ΕΟΠΥΥ, το πλιάτσικο στους κόπους, τον ιδρώτα και το υστέρημά μας συνεχίζεται, μαζί με την πολιτική των αυξήσεων.
Προφανώς, ούτε οι Μηχανικοί ούτε οι Δικηγόροι, οι Γιατροί και οι Φαρμακοποιοί δεν προβλέπεται να έχουν κατ’οίκον φροντίδα ως συνταξιούχοι.
Η Κυβέρνηση συνεχίζει να μην μιλά με κανέναν, να νομοθετεί την καταστροφή και την εξαφάνιση του επιστημονικού δυναμικού και την τρομοκρατία των Φορέων.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η κατάργηση των αναλογικών εισφορών στο ΤΕΕ.  Ακολουθεί η κατάργηση στους Δικηγορικούς Συλλόγους, στο ΕΤΑΑ και στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με το Μνημόνιο 2 (σελ. 26), τις προτάσεις του ΣΕΒ και της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Στόχος είναι οι οριζόντιες, τεράστιες αυξήσεις όλων των εισφορών των Μηχανικών και όλων των Επιστημόνων, που θα τους οδηγήσουν στην εξαθλίωση, την περιθωριοποίηση και στην έξοδο από το επάγγελμα.

Απαντάμε:    Δεν θα μας τρομοκρατήσετε

Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του ΤΕΕ, με εξαθλιωμένους Μηχανικούς και Επιστήμονες, με ταπεινωμένη Χώρα, με την ανάπτυξη ξεχασμένη, με τη δημοκρατία παραδομένη.
Σταματήστε την αδιέξοδη πολιτική της ύφεσης, της κοινωνικής αθλιότητας, της προσβολής των Θεσμών και του Συντάγματος.

Συνάδελφοι,
Πρέπει όλοι μαζί να συμμετέχουμε σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα μας, για να έχουμε αύριο ως ελεύθεροι άνθρωποι, ως υπεύθυνοι Επιστήμονες, ως Χώρα.
Διοργανώνουμε Παντεχνική – Πανεπιστημονική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (Αθήνα, Σταδίου 29)  τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 στις 12:00.
Διοργανώνουμε Πανεπιστημονική Πορεία Διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομικών, με προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Αθήνα, Ακαδημίας 60) την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 στις 13:00
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.
Η απουσία με τις σημερινές συνθήκες και τις ανάλγητες πολιτικές δεν αιτιολογείται.
Όλοι πρέπει να πάρουμε τις ευθύνες μας και να συμμετάσχουμε στις δύο Πανεπιστημονικές συγκεντρώσεις, για να δώσουμε ισχυρό μήνυμα στην Κυβέρνηση και στους ανάλγητους δανειστές, για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα και την αδιέξοδη πολιτική.

Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί τώρα, για να έχουμε αύριο  εμείς, τα παιδιά μας, η Χώρα μας.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους στη φύλαξη κρατικής επιχείρησης
Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ