Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 04/04/2012

ΤΕΕ

Όργιο ρουσφετολογίας και παλαιοκομματισμού στους διαδρόμους της Βουλής παρέσυρε αναπτυξιακή ρύθμιση, για την πιστοποίηση των τεχνικών επαγγελμάτων

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Στη μυθικής αξίας συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, με θέμα «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημόσιων Έργων και άλλες διατάξεις» το βράδυ της 3ης Απριλίου 2012, παρακολουθήσαμε, για μια ακόμη φορά, ένα όργιο ρουσφετολογίας, ψηφοθηρίας, παλαιοκομματισμού, λάσπης και παραπλάνησης του Κοινοβουλίου και του ελληνικού Λαού. Μια ντροπή για τη δημοκρατία, το κοινοβούλιο και τον πολιτικό κόσμο.

Συγκεκριμένα, στο Σχέδιο Νόμου του ΥΠΥΜΕΔΙ υπήρχαν άρθρα που αφορούσαν ένα από τα «μεγαλύτερα θέματα» της ανάπτυξης της χώρας: την απελευθέρωση των ταξί και των βυτιοφόρων.
Επίσης, υπήρχαν ρυθμίσεις για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, για το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), για τα Δημόσια Έργα και τα συνήθη άρθρα του Υπουργείου Τουρισμού, σε σχέδια Νόμου άλλων Υπουργείων.
Είναι προφανές ότι το άνοιγμα των επαγγελμάτων έγινε κυρίως, για να μην πούμε μόνο, για τα επιστημονικά επαγγέλματα και κυρίως για Μηχανικούς και Δικηγόρους.
Είναι, επίσης, γνωστό σε όλους και ακούστηκε από όλα τα κόμματα ότι δεν μπορεί να υπάρχουν συνεχείς ρουσφετολογικές τροπολογίες.
Αυτό που, όμως, ακολούθησε είναι ακριβώς το αντίθετο. Αποσύρθηκαν διατάξεις μετά από «συγκλονιστικές» παρεμβάσεις, παλινωδίες και την νέου τύπου διαβούλευση των διαδρόμων, ενώ ψηφίστηκαν τροπολογίες και τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής.
Στο κατατεθέν Σχέδιο Νόμου, μία από τις διατάξεις που αφορούσαν το ΤΕΕ ήταν η πρόβλεψη για ίδρυση φορέα πιστοποίησης τεχνικών επαγγελμάτων, κατ’εφαρμογή του Νόμου 3982/2011, για την απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων, που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2011.

Το ΤΕΕ, προκειμένου να υλοποιήσει τον Νόμο αλλά και, για να διασφαλίσει τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργείων και των αρμόδιων φορέων, αντί να διαπιστεύσει το αντίστοιχο Τμήμα Μητρώου Μελών ΤΕΕ του Οργανισμού του, πρότεινε στον τότε Υπουργό, κ. Ρέππα, διάταξη Νόμου για ίδρυση φορέα του ΤΕΕ που θα διασφάλιζε τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων Υπουργείων και επαγγελματικών φορέων για την ίδρυση ενός φορέα πιστοποίησης δημοσίου χαρακτήρα για τα τεχνικά επαγγέλματα που άπτονται της δημόσιας ασφάλειας.
Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης και την επεξεργασία του από την ΚΕΝΕ, έγινε ανασχηματισμός.
Κατέληξε σήμερα μέρος του Νομοσχεδίου και μαζί και η διάταξη που αφορούσε τον φορέα πιστοποίησης τεχνικών επαγγελμάτων του ΤΕΕ προς συζήτηση στην Ολομέλεια.
Για τη διάταξη υπήρξαν αντιδράσεις από δύο ομάδες:
Αυτής που εκφράστηκε από τον Βουλευτή Χίου της ΝΔ, κ. Μουσουρούλη, που υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των ιδιωτικών εταιρειών πιστοποίησης και αναρωτιόταν για το τι είναι ΤΕΕ, ποιος ο ρόλος του, γιατί να έχει τέτοιες δραστηριότητες που ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα.
Της δεύτερης γνωστής πλέον κοινοβουλευτικής ομάδας της ΕΕΤΕΜ, με αρχηγό τον κ. Κακλαμάνη και Συναγωνιστές τους κκ. Πρωτόπαπα (Βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Β’ Αθηνών) και Παπαδόπουλο (Βουλευτή ΝΔ Κοζάνης και τ. μέλος του ΔΣ της ΕΕΤΕΜ).
Βέβαια τον Ιούνιο του 2011 τον Νόμο 3982, που όριζε ότι και δημόσιοι φορείς μπορούν να έχουν δραστηριότητες πιστοποίησης, τον ψήφισαν και ο κ. Μουσουρούλης και ο κ. Κακλαμάνης και ο κ. Πρωτόπαπας και ο κ. Παπαδόπουλος. Αλλά τότε δεν υπήρχε σύντομα εκλογική αναμέτρηση.
Βεβαίως η νέου τύπου διαβούλευση των διαδρόμων νίκησε. Ο Υπουργός, κ. Βορίδης, υπερασπίστηκε το ΤΕΕ και τη διοίκηση του, αλλά απέσυρε τα άρθρα του Σχεδίου Νόμου. Σε αντίθεση με τον κ. Γερουλάνο, που ως υποστηρικτής του θεσμού της παλιάς διαβούλευσης, υιοθέτησε και την νέου τύπου και έκανε αποδεκτές τις τροποποιήσεις του κ. Κακλαμάνη: Όπου αναφέρεται ο όρος «Διπλωματούχος Μηχανικός» να συμπληρώνεται και η φράση «ή απόφοιτος ΤΕΙ», παρά τις συνεχείς επανειλημμένες ενημερώσεις μας για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και την αντισυνταγματικότητά τους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ύβρεις εναντίον του ΤΕΕ και η παραπάνω κοινοβουλευτική ομάδα δρα συνεπικουρούμενη και από άλλα εκλεκτά μέλη της «επιστημονικής κοινότητας», από όλα τα κόμματα της Βουλής.
Δεν είναι, επίσης, η πρώτη φορά που η διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας δέχεται επιθέσεις από τη συγκεκριμένη ομάδα και κυρίως από τον κ. Κακλαμάνη.  Αυτήν τη φορά μάθαμε ότι η διοίκηση του ΤΕΕ εκπροσωπεί τους μεγαλοεργολάβους και είναι κατάδικη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Τι μας λέτε κ. Κακλαμάνη; Μήπως γνωρίζετε το τρομερό έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού: το μόνο καρτέλ που έχει αποκαλύψει στη χώρα είναι το ΤΕΕ!!!!!!!! Κι αυτό παρεμπιπτόντως. Έπειτα από καταγγελίες των φίλων σας και υποστηρικτών σας της ΕΕΤΕΜ, για άλλο θέμα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ρίχνετε λάσπη στο ΤΕΕ και τη διοίκηση του.  Είπατε ψέματα στο Κοινοβούλιο, ότι όποιος δεν δίνει τιμή που αποδέχεται το ΤΕΕ το ηλεκτρονικό σύστημα των αυθαιρέτων τον πετά εκτός.  Λάσπη και ψέματα.
Είπατε επίσης, κ. Κακλαμάνη, ότι εκπροσωπούμε τους μεγαλοεργολάβους.  Επειδή προσποιείστε ότι δεν μας γνωρίζετε, σας δίνουμε σύντομο βιογραφικό για τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Χρήστο Σπίρτζη:
Ο Χρήστος Σπίρτζης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα και εξ ‘αυτού του γεγονότος δεν υπήρξε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Κοινωνικών Yπηρεσιών το 1964, ούτε συνομιλητής.
Το 1974, σε ηλικία 5 ετών δεν εξελέγη Βουλευτής.  Το ίδιο συνέβη στις εκλογές του 1977, σε ηλικία 8 ετών.
Το 1981, παρότι μαθητής της Στ’ τάξης του 124 Δημοτικού Σχολείου του Ερυθρού Σταυρού, του Δήμου Αθηναίων, δεν ορίστηκε Υπουργός Εργασίας.
Από το 1982 έως το 1986 υπήρξε μαθητής του Γυμνασίου και του Λυκείου  Αμπελοκήπων, δεν ορίστηκε Υπουργός Παιδείας, αν και λόγω της έλλειψης σχολικών κτηρίων ήταν μόνιμα απογευματινός.
Από το 1986 έως το 1987, πρωτοετής φοιτητής, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, δεν ορίστηκε Υπουργός Δικαιοσύνης.
Από το 1987 έως το 1988, δευτεροετής φοιτητής, δεν ορίστηκε Υπουργός Προεδρίας.
Από το 1988 έως το 1989, τριτοετής φοιτητής, δεν ορίστηκε Υπουργός Υγείας.
Το 1990 ήταν τεταρτοετής φοιτητής και δεν ορίστηκε Υπουργός Εργασίας στην Κυβέρνηση Ζολώτα.
Το 1993 παρουσιάσθηκε για την στρατιωτική του θητεία και δεν εκλέχθηκε βουλευτής, ούτε  Πρόεδρος της Βουλής έως το 2004 και δεν μπόρεσε να διορίσει κανένα στο Κοινοβούλιο.
Επίσης, σε όλες τις ενδιάμεσες εκλογικές αναμετρήσεις ως σήμερα και συγκεκριμένα το 1997, το 2000, το 2004, το 2007 και το 2009 δεν εκλέχθηκε βουλευτής.
Το 1997 εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, το 2010 εκλέχθηκε Πρόεδρος του ΤΕΕ, είναι ελεύθερος επαγγελματίας και έχει δύο παιδιά 5 και 8 χρονών.
Από τα παραπάνω στοιχεία του βιογραφικού σημειώματός του Προέδρου του ΤΕΕ, συμπεραίνουμε με ασφάλεια ότι:
• Για την κατάντια της χώρας
• Για την ανεργία των Ελλήνων
• Για την κρίση στην εκπαίδευση
• Για την αθλιότητα στη ζωή μας
• Για την αναξιοκρατία και τα ρουσφέτια
• Για το ελλιπές σύστημα υγείας
• Για τον ξεπεσμό του πολιτικού συστήματος
• Για την κακή διαχείριση
• Για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων
ευθύνεται ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Χρήστος Σπίρτζης, και η συντεχνία των Διπλωματούχων Μηχανικών.
Αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν, ώστε οι νέες δυνάμεις της κοινωνίας, με μπροστάρη τον Απόστολο Κακλαμάνη, συνεπικουρούμενο από τους γνωστούς κοινοβουλευτικούς αστέρες, να μας βγάλουν από το τέλμα και την κρίση…
Τέλος, δηλώνουμε στον κ. Κακλαμάνη, στους κοινοβουλευτικούς του φίλους και στα κόμματα που καλύπτουν αυτή την αντιδημοκρατική πρακτική:
Θα έχουμε συνέχεια, ενάντια στην ισοπέδωση των επιστημόνων, ενάντια στον λαϊκισμό και το ψέμα, ενάντια στις ρουσφετολογικές και αντισυνταγματικές τροποποιήσεις και τροπολογίες.
Θα έχουμε συνέχεια στην ενημέρωση των πολιτών για όσα συμβαίνουν, ό,τι πιέσεις και αν δεχόμαστε.
Θα έχουμε συνέχεια ενάντια στην παράδοση των τεχνητών και των επιστημόνων της χώρας, στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς και με ακαθόριστο κόστος και ποιότητα πιστοποίησης για τους επαγγελματίες.
Θα έχουμε συνέχεια, εφαρμόζοντας τον Νόμο, χωρίς ίδρυση φορέα, αλλά από την Υπηρεσία του ΤΕΕ για τα τεχνικά επαγγέλματα που σχετίζονται με τη δημόσια ασφάλεια, στηριζόμενοι στους μάχιμους επαγγελματίες και όχι στους εκλογικούς μηχανισμούς και στα ιδιωτικά συμφέροντα.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
ΠΕΥΦΑ
Για την αδειοδότηση φορέα πιστοποίησης προγράμματος σπουδών για την Αστρολογία
Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Το Νέο ΔΣ του Διόφαντου
ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ