Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 20/03/2012

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Φεστιβάλ Τουρισμού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Την διοργάνωση Φεστιβάλ Τουρισμού στο χώρο της Α΄ προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ένα σαββατοκύριακο εντός του Μαϊου, ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο με τη συμμετοχή των φορέων της αυτοδιοίκησης και του τουρισμού του νομού Θεσσαλονίκης.
Στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε η νεοσύστατη επιτροπή τουρισμού του ΕΕΘ,  πήραν μέρος ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού Σπύρος Πέγκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης Γιώτης Χαραλάμπους, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης Βύρων Θεολόγης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης Μιχάλης Πεζίκογλου και ο πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Αγίου Γεωργίου (Ασπροβάλτα – Βρασνά) Χριστόδουλος Ζαχόπουλος.  

Παράλληλα, ο κ. Ζορπίδης ενημέρωσε ότι το ΕΕΘ είναι ο πρώτος φορέας της πόλης που υιοθέτησε και ενσωμάτωσε στα έντυπα και τα δημόσια έγγραφά του το νέο brand name της Θεσσαλονίκης που παρουσίασε ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ. Ζήτησε κοινές δράσεις για προβολή της Θεσσαλονίκης με στόχο την προσέλκυση τουριστών, πρωτίστως  από τις γύρω χώρες των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Όπως σημείωσε ο κ. Ζορπίδης η πρωτοβουλία του ΕΕΘ να δημιουργήσει Επιτροπή Τουρισμού αποσκοπεί στη συνδρομή της τουριστικής προβολής της πόλης και της ευρύτερης περιοχής με ιδέες και δράσεις, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να αναπτυχθούν συνεργασίες ανάμεσα στους φορείς και τους επιχειρηματίες του τουρισμού, ώστε να μεγιστοποιηθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΕΘ ανακοίνωσε ότι το Επιμελητήριο θα μισθώσει από το λιμάνι χώρο για να παρκάρουν τα πούλμαν που μεταφέρουν τουρίστες στη Θεσσαλονίκη και ζήτησε από το δήμαρχο να διασφαλίσει δύο ακόμη πάρκινγκ για λεωφορεία σε διαφορετικά σημεία.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης  ανέφερε ότι στην προσπάθεια προβολής της περιοχής δεν υπάρχει η στήριξη της πολιτείας, καθώς δεν υπάρχουν κονδύλια, αλλά και όσα διατίθενται συχνά μπλοκάρονται από τη γραφειοκρατία.
Όσο για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ανακοίνωσε τη διεύρυνση του Οργανισμού Τουριστικής Προώθησης και Μάρκετινγκ με τη συμμετοχή του ΟΑΣΘ, αλλά και των κοινοπραξιών των αυτοκινητιστών ταξί. Επίσης, ζήτησε να υπάρξει ειδική μέριμνα για την ανάπτυξη του βυζαντινού τουρισμού, προνομιακό πεδίο για τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωσε την απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να προσελκύσει στην πόλη διεθνή γεγονότα, όπως είναι το φεστιβάλ της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας WOMEX, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο, αλλά και την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας, που κέρδισε η πόλη για το 2014.     

 


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
ΠΕΥΦΑ
Για την αδειοδότηση φορέα πιστοποίησης προγράμματος σπουδών για την Αστρολογία
Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Το Νέο ΔΣ του Διόφαντου
ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ