Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 29/02/2012

ΔΕΣΦΑ

Μεγάλη άνοδος κερδοφορίας του ΔΕΣΦΑ για το 2011

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Μεγάλη άνοδο κερδοφορίας παρουσίασε ο ΔΕΣΦΑ και το 2011, λειτουργώντας στο περιβάλλον της απελευθερωμένης αγοράς φυσικού αερίου με ευθύνη, αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα.

Η αύξηση της κερδοφορίας του ΔΕΣΦΑ προέρχεται τόσο από την αύξηση των εσόδων για τις υπηρεσίες μεταφοράς φυσικού αερίου και χρήσης του σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα όσο και από την μείωση των πάσης φύσεως δαπανών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2011, που εγκρίθηκαν την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012, από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, τα καθαρά κέρδη χρήσεως μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 86 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά περίπου 150 %, έναντι του 2010.

Η Διοίκηση του ΔΕΣΦΑ εφαρμόζει την ίδια πολιτική ορθολογικής διαχείρισης και για το έτος 2012 και ευχαριστεί δημόσια τα στελέχη και τους εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι με τη συμβολή τους πέτυχαν ο ΔΕΣΦΑ να αποτελεί σήμερα μία από τις πλέον υγιείς επιχειρήσεις στη χώρα μας. Η πρόκληση για το 2012 είναι ο διπλασιασμός του ρυθμού υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, ώστε οι επενδύσεις του ΔΕΣΦΑ, στην παρούσα δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας, να επιδράσουν θετικά στην απασχόληση και στην ανάπτυξη της χώρας.

Συνεκτιμώντας τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για τη δεκαετία 2012 – 2021, βάσει του δεκαετούς επιχειρηματικού σχεδίου της, σύμφωνα με το οποίο το μέσο ετήσιο επίπεδο καθαρών κερδών χρήσεως μετά από φόρους θα ξεπεράσει αυτό του 2011, είναι σαφές ότι ο ΔΕΣΦΑ αποτελεί μια από τις πλέον εύρωστες οικονομικά ελληνικές επιχειρήσεις. Το γεγονός αυτό συνηγορεί στο ότι η τοποθέτηση ιδιωτικών κεφαλαίων στο ΔΕΣΦΑ αποτελεί μια εξαιρετικά ελκυστική επένδυση στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για διάθεση μετοχών της εταιρείας σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.   


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter



Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους στη φύλαξη κρατικής επιχείρησης
Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ