Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 28/02/2012

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συντονισμένη επίθεση δέχονται οι διαμεσολαβούντες στην ιδιωτική ασφάλιση

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Υπόμνημα προς τους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διαμεσολαβούντες στην ιδιωτική ασφάλιση απέστειλε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το υπόμνημα το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επαγγελματίες διαμεσολαβούντες στην ιδιωτική ασφάλιση δέχονται μία συντονισμένη, καλά οργανωμένη και άνευ προηγουμένου έντασης και έκτασης επίθεση, από ισχυρά συμφέροντα ασφαλιστικών και τραπεζικών επιχειρήσεων.
Η επίθεση αυτή συνίσταται στην εφαρμογή αθέμιτων πρακτικών που πολλές φορές φτάνουν μέχρι την καταστρατήγηση της κείμενης νομοθεσίας, στην προσπάθεια διασποράς παραπλανητικών, αναληθών και τρομοκρατικών ειδήσεων-πληροφοριών καθώς και απειλών προς τους διαμεσολαβούντες και τους ασφαλιζόμενους.

Είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης το παράδειγμα της  αποστολής επιστολών ακύρωσης ασφαλιστηρίων συμβολαίων, τα οποία σημειωτέον οι ασφαλιζόμενοι έχουν πληρώσει και διατηρούν στην κατοχή τους, με το πρόσχημα της διακοπής συμβάσεων συνεργασίας με τους διαμεσολαβούντες που εργάστηκαν για τη σύναψη αυτών των ασφαλιστηρίων συμβολαίων.
Επίσης –σημειώνεται στο υπόμνημα- είναι απαράδεκτες οι  διαδικασίες προσέλκυσης πελατών με τρόπους που δεν είναι σύννομοι π.χ. όπως συμβαίνει πολλές φορές στη διαδικτυακή ασφάλιση, και το bankassurance όπου τραπεζικές και ασφαλιστικές επιχειρήσεις  συνάπτουν ασφαλιστήρια συμβόλαια χωρίς τη συμμετοχή πιστοποιημένων και εξειδικευμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων όπως ορίζει η νομοθεσία.
Όπως υπογραμμίζει το ΕΕΘ στο υπόμνημα του «είναι προφανές ότι οι παραπάνω καθώς και άλλες ενέργειες εκ μέρους των ασφαλιστικών και τραπεζικών επιχειρήσεων ως μοναδικό στόχο έχουν τόσο τη μείωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασφαλισμένους, όσο και την υποβάθμιση, απαξίωση του θεσμοθετημένου επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, η παρουσία του οποίου αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς και λειτουργεί ως δικλίδα ασφαλείας των συμφερόντων των καταναλωτών-ασφαλισμένων, έναντι των ασφαλιστικών εταιριών, ειδικά κατά την επέλευση του ασφαλιστικού κινδύνου».

Με αυτά τα δεδομένα το ΕΕΘ –όπως ρητά αναφέρει στο υπόμνημά του- προτίθεται να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ώστε να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες εποπτικές και ελεγκτικές αρχές, με σκοπό να ελεγχθούν οι παραπάνω αλλά και άλλες μη σύννομες ενέργειες-πρακτικές οι οποίες κλονίζουν τα συναλλακτικά ήθη, τη δημιουργία ασφαλιστικής συνείδησης στους πολίτες και υπονομεύουν το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβούντος, οδηγώντας σε απορρύθμιση των κανόνων λειτουργίας του συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου και τελικά στην επιβολή του νόμου του ισχυρού. 


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους στη φύλαξη κρατικής επιχείρησης
Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ