Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 07/02/2012

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι πρόεδροι ΤΕΕ, ΙΣΑ, ΔΣΑ αποφάσισαν κοινή δράση του ελληνικού επιστημονικού κόσμου

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Χρήστος Σπίρτζης, υλοποιώντας την πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, που προβλέπει να αναπτυχθούν με τους άλλους επιστημονικούς φορείς κοινές δράσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο επιστημονικός κόσμος της χώρας συμμετέχει σε κοινές πρωτοβουλίες, με τους προέδρους του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), που εκπροσωπεί ταυτοχρόνως και το Συντονιστικό των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Οι πρόεδροι ΤΕΕ, ΙΣΑ και ΔΣΑ, σε κοινή συνάντηση τους στα γραφεία του ΔΣΑ στην Αθήνα:
-Αντάλλαξαν σκέψεις και προβληματισμούς για την τρέχουσα κατάσταση, όπως διαμορφώνεται από τις αλλεπάλληλες εφαρμογές ισοπεδωτικών και οριζόντιων πολιτικών κατ΄ επιταγή της «τρόικας» των δανειστών του ελληνικού δημοσίου.
-Επισήμαναν τα κοινά προβλήματα του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού, που αποτελεί το σημαντικότερο κεφάλαιο της χώρας.
-Διαπίστωσαν τα εκρηκτικά αδιέξοδα για την χώρα, την οικονομία και την κοινωνία, που δημιουργεί η ακολουθούμενη πολιτική.
-Σημείωσαν ότι παράλληλα με την κυβέρνηση και την «τρόικα» υπάρχουν συνυπεύθυνοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ενώ
-Υπογράμμισαν τους στόχους και τα συμφέροντα, που εξυπηρετούν αυτές οι επιλογές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.  
Οι πρόεδροι ΤΕΕ, ΙΣΑ και ΔΣΑ συμφώνησαν να είναι ταυτοχρόνως και συντονιστές σειράς αγωνιστικών και διεκδικητικών δραστηριοτήτων και κινητοποιήσεων του ελληνικού επιστημονικού κόσμου, που θα υλοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ εξέδωσαν και κοινό δελτίο Τύπου, με τους στόχους και τις κατευθύνσεις της κοινής πρωτοβουλίας.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους στη φύλαξη κρατικής επιχείρησης
Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ