Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 31/10/2011

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ

Εκδήλωση ευρείας δημοσιοποίησης του έργου LIFE+ ISWM-Tinos

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   
Ο Δήμος Τήνου σας προσκαλεί στην εκδήλωση ευρείας δημοσιοποίησης του έργου ISWM (LIFE10 ENV/GR/000610), την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Πύργου, στην Τήνο.

Το εν λόγω έργο αφορά στην ανάπτυξη και εφαρμογή ενός πιλοτικού συστήματος για την ολοκληρωμένη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων, σε συμφωνία με την Κοινοτική Οδηγία Πλαίσιο 2008/98/ΕΕ για τα στερεά απόβλητα. Το πιλοτικό σύστημα θα εφαρμοσθεί σε 100 νοικοκυριά (400 συμμετέχοντες) του Δήμου Τήνου και, στο πλαίσιο αυτού, προβλέπεται η ξεχωριστή διαλογή και συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, μέταλλο, πλαστικό) και των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων, τα οποία και θα οδηγούνται προς αερόβια βιολογική επεξεργασία (κομποστοποίηση).
Η μονάδα κομποστοποίησης για την επεξεργασία των οργανικών αποβλήτων από τα 100 νοικοκυριά της Τήνου θα λειτουργήσει για 12 μήνες και αναμένεται να επιφέρει 60% μείωση των αποβλήτων, τα οποία θα κατέληγαν ανεπεξέργαστα στο χώρο απόθεσης και να αποδώσει 17 τόνους κόμποστ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εδαφοβελτιωτικό. Τέλος, σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος από τη δωδεκάμηνη λειτουργία του συστήματος θα προκύψει από τη σημαντική μείωση των αερίων του θερμοκηπίου (μείωση εκπομπών μεθανίου κατά 7.488m3 και διοξειδίου του άνθρακα κατά 6.515m3.

Ο Δήμος, στην προσπάθειά του για αποτελεσματική και περιβαλλοντικά φιλική διαχείριση των απορριμμάτων του νησιού μας, συμμετέχει ως Συντονιστής Εταίρος στο Ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο LIFE+ “ ISWM-Tinos ”. Εταίροι του προγράμματος είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο της Βερόνα (Ιταλία), καθώς και το Εθνικό  Κέντρο  Έρευνας  και  Τεχνολογικής  Ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν (μέσω προβολής παρουσιάσεων, διανομής έντυπου υλικού και διεξαγωγής συζήτησης με μέλη της ομάδας εργασίας του προγράμματος) σχετικά με το έργο, τους στόχους και τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίησή του.
Δεδομένου ότι το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών στο νησί μας μας αφορά όλους, ευελπιστούμε στην παρουσία σας στη συνάντηση αυτή, αλλά και γενικότερα  στην ενεργή συμμετοχή σας στις δράσεις υλοποίησης του έργου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Δήμο Τήνου (τηλ. 22833 60100 - κ. Βιδάλης).


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Δελτία Τύπου
Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για μετάταξη υπαλλήλων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Οι απολύσεις ΑΣΕΠιτών στους δήμους στη συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΕΣ
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ
Αναβαθμίζονται 5 παιδικές χαρές του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης για την ασφάλεια των παιδιών
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Επίσπευση των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ζητά η ΚΕΔΕ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ΚΕΔΕ διαψεύδει το αναληθές περιεχόμενο αναρτήσεων σε ιστοσελίδες σχετικά με δήθεν έγκριση δαπανών από το Διοικητικό της Συμβούλιο
ΚΕΔΕ