Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 09/09/2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Κατάργηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA).

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έκπληξη και προβληματισμό προκαλεί η πρόταση του αρμόδιου εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Giles Chichester στην επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία προωθείται στην ουσία η κατάργηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA).

Η πρόταση προβλέπει την ίδρυση νέου οργανισμού, ο οποίος θα διαδεχθεί τον ENISA στο αντικείμενο της ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών και ο οποίος θα εγκατασταθεί στις Βρυξέλλες. Υπενθυμίζουμε, ότι παρά την εξαιρετικά κρίσιμη φάση που περνά η οικονομία της χώρας μας, η Ελληνική Πολιτεία συνεχίζει να παράσχει κάθε χρόνο προς τον ENISA σημαντικότατη οικονομική βοήθεια και προνόμια, τέτοια που λίγοι Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί απολαμβάνουν από τη φιλοξενούσα χώρα τους. Η Ελληνική Πολιτεία έχει αποδείξει ότι είναι πρόθυμη να συζητήσει οποιαδήποτε πρόταση για την αναβάθμιση του Οργανισμού.

Η θέση της Επιτροπής Πληροφορικής & Επικοινωνιών, είναι ότι προτάσεις για την κατάργησή του ENISA, ή για τη μεταφορά της έδρας του, μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους στη φύλαξη κρατικής επιχείρησης
Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ