Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 12/07/2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ

Διαμαρτυρία για εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
Ακαδημίας 18, Αθήνα, τηλ: 2103680700                                Αθήνα 12/7/2011
     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Στην με Αρ. πρωτ: ΔΙΠΙΔΔ/Β25/82/οικ./12473 της 16-6-2011, εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα: «Όροι και προϋποθέσεις για την επιλογή προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε θέσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων» και στο τμήμα της που αφορά οδηγίες προς εφαρμογή του άρθρου 8 του Π.Δ. 19 της 14-3-2011, έχει προστεθεί κατά τρόπο που δημιουργεί εύλογη απορία για την σκοπιμότητα, η πρόταση: «Για προκηρύξεις επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων που έχουν εκδοθεί πριν τη δημοσίευσή του διατάγματος, δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του εν λόγω Π.Δ.».
Για να μην θεωρηθεί η συγκεκριμένη διατύπωση άλλη μια προσπάθεια στην παρεμπόδιση συμμετοχής των εχόντων αυξημένα προσόντα υπαλλήλων Ιδ. Δικαίου Αορ. Χρόνου στην ιεραρχία της Δημόσιας Διοίκησης, θα πρέπει αυτή είτε να απαλειφθεί  είτε να συμπληρωθεί ως εξής:
«..εφόσον ο χρόνος λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων είναι προγενέστερη της ημερομηνίας  δημοσίευσης του διατάγματος.»
γιατί διαφορετικά θα βρίσκεται επιπλέον σε πλήρη αντίθεση με την παρ. 6 του άρθρου 84 του Ν. 3839/29-3-2010 που αναφέρει : «Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής πρέπει να συντρέχουν κατά την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων» και θα δημιουργήσει νέα προβλήματα εφαρμογής του Π.Δ. σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Θεωρούμε την συγκεκριμένη συμπλήρωση προφανή και αναγκαία καθόσον μόνο έτσι η διατύπωση θα βρίσκεται στο πλαίσιο του Νόμου. Εξάλλου στην ίδια λογική βρίσκεται και η απαντητική επιστολή του Υπουργείου (ΔΙΠΙΔΔ/Β25/68/6330/6-Απρ.-2011) σε σχετικό ερώτημα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, στην οποία η υπογράφουσα Προϊσταμένη Γεν. Διεύθ. Κα Ε. Μπινιάρη αναφέρει τα εξής: «Συνεπώς, εφόσον ο χρόνος λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας για την πλήρωση των θέσεων είναι προγενέστερος του χρόνου έναρξης ισχύος του Π.Δ. 19/2011, δεν δύνανται οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου της Υπηρεσίας σας να συμμετέχουν στην εν λόγω επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων…» εννοώντας προφανώς και σύμφωνα με τον παραπάνω Νόμο ότι σε αντίθετη περίπτωση (χρόνος λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας μεταγενέστερος του χρόνου έναρξης ισχύος του Π.Δ. 19/2011) οι υπάλληλοι αυτοί δύνανται να συμμετέχουν στην εν λόγω επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων.

Τελικά τι ισχύει για το Υπουργείο, η προφορική διαβεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας περί της δυνατότητας συμμετοχής, η παραπάνω επιστολή, η εν λόγω εγκύκλιος ή τελικά ο Ν. 3839/2010;
Επιτέλους η Δημόσια Διοίκηση ας αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να δημιουργεί συνεχώς τεχνητά εμπόδια στην εφαρμογή των Νόμων και διατάξεων για την αξιοκρατική ανάδειξη των εχόντων αυξημένα προσόντα υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και ας σταματήσει αυτές τις πρακτικές.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους στη φύλαξη κρατικής επιχείρησης
Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ