Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 18/05/2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ!!

Αθήνα 18/05/2011

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 17/05/2001 στα γραφεία του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών (Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.) η συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου και η εκλογή νέου Προεδρείου που θα αναλάβει τις τύχες του Συλλόγου για την επόμενη διετία (Μάιος 2011 – Απρίλιος 2013).

Αναλυτικά η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στέφανος Ξεκαλάκης (ΠΑΣΚ Α.Τ.Μ.)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιάννης Μαχίκας (ΠΑΣΚ Α.Τ.Μ.)
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Χρήστος Γούναρης (ΝΕΑ ΧΑΡΑΞΗ)
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δημήτρης Γκατζηρούλης (ΠΑΣΚ Α.Τ.Μ.)
ΤΑΜΙΑΣ: Γιάννης Μανανάς (ΠΑΣΚ Α.Τ.Μ.)
ΜΕΛΗ: Γιάννης Πρέσβελος (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ)
 Γιώργος Δημητρίου (ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ)
 Γιώργος Ρεμούνδος (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ)
 Θάνος Ηλιοδρομίτης (ΝΕΑ ΧΑΡΑΞΗ)
 Παύλος Χατζηλιάδης (ΠΑΣΚ Α.Τ.Μ.)
 Περικλής Καραϊσκος (ΝΕΑ ΧΑΡΑΞΗ)

Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 03 Απριλίου 2011 στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες 37 πρωτεύουσες περιφερειακών ενοτήτων της Χώρας. Η συγκεκριμένη διαδικασία αποτέλεσε ένα μεγάλο στοίχημα για το Συλλογικό Φορέα των Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών αφού για πρώτη φορά οι εκλογές διεξήχθησαν σε τόσο μεγάλο αριθμό περιφερειακών ενοτήτων (39 έναντι 25 στις εκλογές του 2009), ενώ μετά από τριάντα και πλέον έτη στις εκλογές συμμετείχαν και οι συνάδελφοι από την Θεσσαλονίκη.

Η επιλογή ανοίγματος του Συλλόγου προς τους Αγρονόμους Τοπογράφους Μηχανικούς που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα μέσω της διαμόρφωσης μιας νέας συλλογικότητας φαίνεται ότι βρήκε ανταπόκριση στους  συναδέλφους, γεγονός που αποτυπώνεται στη σημαντική αριθμητικά αύξηση της συμμετοχής η οποία ξεπέρασε σε ποσοστό το 30% (Ψήφισαν 2133 συνάδελφοι έναντι 1626 στις εκλογές του 2009, περισσότεροι κατά 507).
ΑΡΑΧΩΒΗΣ 61  • 106 81 ΑΘΗΝΑ • ΤΗΛ.: 210 3301045 – 210 3301089  • FAX: 210 33 00 972 • e-mail: psdatm@tee.gr • www.psdatm.gr
61, ARACHOVIS ST. • 106 81 ATHENS, GREECE • TEL: 210 3301045 – 210 3301089 • FAX: 210 3300972 • e-mail: psdatm@tee.gr  • www.psdatm.gr
Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί και το μεγαλύτερο κέρδος για τον κλάδο αφού, κόντρα στο ρεύμα που θέλει τους πολίτες να γυρίζουν την πλάτη στους συλλογικούς – συνδικαλιστικούς φορείς, ενισχύει την παρεμβατική ισχύ και τη «φωνή» του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Το γεγονός αυτό σε μια περίοδο όπου:
-Οι δημόσιες υπηρεσίες συνεχίζουν να αυθαιρετούν παραλαμβάνοντας ιδιωτικές τοπογραφικές μελέτες συνταγμένες από μη έχοντες το δικαίωμα επαγγελματίες.
-Το Εθνικό Κτηματολόγιο καρκινοβατεί οδηγώντας στην ανεργία εκατοντάδες συναδέλφους και θέτοντας σε κίνδυνο τη διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας και τις όποιες αναπτυξιακές δυνατότητες μπορούν να προέλθουν από την καταγραφή της.
-Ο νόμος για την «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων και ο επικείμενος νέος νόμος μελετών & έργων «σβήνει» απ’ τον επαγγελματικό χάρτη όλους τους μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς.
-Οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή χρόνιων οικονομικών οφειλών του Δημόσιου & Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα προς τους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς και τις εταιρείες του κλάδου οδηγούν τους συναδέλφους σε οικονομική εξαθλίωση.
αποτελεί το μοναδικό ισχυρό «όπλο» στην προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία αναχωμάτων σε πολιτικές επιλογές που απαξιώνουν το ρόλο του Έλληνα Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού και τη μόνη λύση που προοπτικά μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή της σημερινής κατάστασης

Διαδώστε το άρθρο


ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής E-Learning
 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
ΠΕΥΦΑ
Για την αδειοδότηση φορέα πιστοποίησης προγράμματος σπουδών για την Αστρολογία
Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Το Νέο ΔΣ του Διόφαντου
ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ