Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 20/04/2011

ΟΒΙ

26 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας «Σχεδιάζοντας το Μέλλον»

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Η 26η Απριλίου εορτάζεται από το 2000 ως η Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας:  ευρεσιτεχνίες, βιομηχανικά σχέδια, εμπορικά σήματα, λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά έργα και άλλα πνευματικά δημιουργήματα αναγνωρίζονται για τη συμβολή τους στην παγκόσμια οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη.

Αυτή την ημέρα εορτάζεται η ανθρώπινη δημιουργικότητα και η καινοτόμος σκέψη, εορτάζονται και τα δικαιώματα που τις τροφοδοτούν και τις καθοδηγούν, μετατρέποντάς τες σε μεγάλη κινητήριο δύναμη για την παγκόσμια κοινωνία.
Κάθε χρόνο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (WIPO), ορίζει ένα ιδιαίτερο θέμα στο οποίο αφιερώνεται η ημέρα. Το εφετινό θέμα, «Σχεδιάζοντας το Μέλλον», είναι αφιερωμένο στην μεγάλη δημιουργική δύναμη του βιομηχανικού σχεδίου. Ο βιομηχανικός σχεδιασμός αγγίζει κάθε πλευρά της ανθρώπινης καθημερινότητας. Από παραδοσιακά χειροτεχνήματα, έως ηλεκτρονικές συσκευές. Από κτίρια και αυτοκίνητα, έως τη μόδα και την επίπλωση. Από τις οικιακές συσκευές μέχρι παιχνίδια και ποδήλατα.

Ο βιομηχανικός σχεδιασμός βρίσκεται εκεί που η «φόρμα» συναντά τη λειτουργικότητα. Ομορφαίνει την καθημερινή ζωή και δικαίως ονομάζεται ως η «τέχνη στη Βιομηχανία». Ο καλός σχεδιασμός καθιστά τα προϊόντα πιο εύχρηστα και πιο ασφαλή. Διαμορφώνει τις αγορές προσφέροντας δυνατότητες επιλογών στους καταναλωτές. Τα βιομηχανικά σχέδια χαρακτηρίζουν αισθητικά και πολιτισμικά την εποχή τους.   
Συμμετέχοντας στην παγκόσμια οικολογική αφύπνιση, οι σχεδιαστές του παρόντος  και του μέλλοντος μπορούν να συμβάλουν σε χαμηλότερο κόστος κατασκευής και μείωση φόρτου παραγωγής των προϊόντων στο περιβάλλον. Ο σχεδιασμός του μέλλοντος δε μπορεί παρά να είναι «πράσινος». Το σύστημα προστασίας της διανοητικής ιδιοκτησίας ενθαρρύνει τους σχεδιαστές να παράγουν, βοηθώντας τους να  προστατεύσουν τα αυθεντικά σχέδια από παραποίηση και  αντιγραφή.

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), μόνος αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την προστασία των ευρεσιτεχνιών και των βιομηχανικών σχεδίων, λειτουργεί στην   υπηρεσία και στην ενθάρρυνση της επινοητικότητας και της καινοτομίας. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας, σας καλεί να τιμήσετε μαζί του την ανθρώπινη δημιουργικότητα.  

 


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους στη φύλαξη κρατικής επιχείρησης
Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους διπλωματούχους μηχανικούς
ΤΕΕ
Καθορισμός προσόντων ανά κλάδο και ειδικότητα, κριτηρίων, μοριοδότησης και διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού από την ΑΕΜΥ ΑΕ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Το ΤΕΕ στηρίζει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ