Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Κίνδυνος ανάκλησης αδειών ΚΔΑΠ ΜΕΑ

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Την ανησυχία και την αγωνία για την πιθανότητα παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με αναπηρία καθώς και οι οικογένειές τους, να στερηθούν των υπηρεσιών που τους παρέχονται από τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, εκφράζει με επείγουσα επιστολή της στα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας η ΕΣΑμεΑ.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, η ερμηνεία του άρθρου 1 της Υπ. Απόφασης Π2β/Γ.Π.οικ.14957 οδηγεί στην ανάκληση αδειών σε αρκετά ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ενώ παράλληλα τα υποχρεώνει σε μείωση της δυναμικότητάς τους. Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διακοπεί η συμμετοχή ενός σημαντικού αριθμού παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με αναπηρία στο πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής με όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει αυτός ο βίαιος και απότομος αποκλεισμός τόσο στα ίδια τα άτομα όσο και στις οικογένειες τους.

Τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ αποτελούν το μοναδικό δημόσιο πρωτοβάθμιο φορέα παροχής υπηρεσιών υποστήριξης προς τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους και δημιουργήθηκαν προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και στην κοινωνική τους ένταξη.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά να δοθεί άμεσα λύση έτσι ώστε να ώστε να μην γίνει καμμιά ανάκληση άδειας ή/και μείωση δυναμικότητας κανενός ΚΔΑΠ ΜΕΑ τουλάχιστον έως το 2017-2018, καθώς και να τροποποιηθεί το ʼρθρο 1 της Υπ. Απόφασης Π2β/Γ.Π.οικ.14957 το οποίο αναφέρεται στη δυναμικότητα των φορέων.

Ε.Σ.Α.με Α.
28/12/2016


Διαδώστε το άρθρο



 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter



Αρχική » Βήμα
Επιστολή επιτυχόντων ΑΣΕΠ 1Γ/2022 ΔΕ
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ 1Γ/2022
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»
ΕΣΑΜΕΑ
Πως αμείβεται η 25η Μαρτίου
ΓΣΕΕ
Άδεια για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου
ΓΣΕΕ
Οδηγός Εργασιακών Δικαιωμάτων
ΓΣΕΕ
Απάντηση στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για άτομα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση
ΕΣΑΜΕΑ