Συνεχεις Συμβασεις για Περισσοτερο απο 2 Χρονια

Εποχικό προσωπικό, συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου.
costasss
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 30, 2008 4:53 pm

Δημοσίευσηαπό costasss » Δευ Ιούλ 13, 2009 4:02 pm

THL έγραψε:
costasss έγραψε:
mplou έγραψε:costasss μήπως αποκαλείς τους stagers συμβασιούχους; γιατί αυτοί δεν υπάγονται στους συμβασιούχους ξέρεις, είναι μαθητευόμενοι.αν δεν είναι, πες μας την υπηρεσία μην κολλάς.

Όχι δεν είναι stage, κανονικοί συμβασιούχοι είναι, τους κάνουνε 12μηνες συμβάσεις οι οποίες ανανεώνονται αμέσως μόλις λήξουν χωρίς ούτε μια ημέρα κενό.


Αυτές οι συμβάσεις που τους ανανεώνονται αμέσως μετά την λήξη των προϋγούμενων συμβάσεων είναι συμβάσεις έργου και μπορούν να είναι για 12μηνο. Έχουν ασφάλεια ΟΑΕΕ, άρα και αυτοί που τις υπογράφουν θεωρούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Δηλ. η δημόσια υπηρεσία αναθέτει σε ένα άτομο την περάτωση ενός συγκεκριμένου έργου έναντι κάποιας αμοιβής και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τέτοιες συμβάσεις μπορούν να γίνουν όσες θέλουν. Στην πραγματικότητα, αυτές οι συμβάσεις υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία εφόσον τα άτομα που δουλεύουν με τέτοιες συμβάσεις ακολουθούν το ωράριο των μονίμων υπαλληλων και κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά με τους μονίμους, για να μην πω ότι ένας τέτοιος συμβασιούχος δουλεύει για δύο μονίμους υπαλλήλους.

οπως τα λες ειναι μονο που δεν εχουνε ΟΑΕΕ αλλα ΙΚΑ κανονικα και ΔΕΝ
κοβουνε μπλοκακι, ειναι σαν μισθωτοι κανονικα,
ειναι κλασικη περιτωση συμβασης εργου που υποκρυπτει σχεση εξαρτημενης εργασιας.

costasss
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 30, 2008 4:53 pm

Δημοσίευσηαπό costasss » Τρί Ιούλ 14, 2009 9:44 am

Επισης εχουνε κανονικη και ειδικες αδειες,
εχουνε ωραριο, χτυπανε καρτα και ολα τα συναφη ..

και μη μου πειτε οτι με ολα αυτα ειναι "εξωτερικοι συνεργατες"
και "ελευθεροι επαγγελματιες" ..

diorismenos se pago
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: Παρ Οκτ 25, 2013 6:34 pm

μετατροπη των συμβασεων σε αοριστου χρονου

Δημοσίευσηαπό diorismenos se pago » Πέμ Ιαν 23, 2014 10:34 am

stoner έγραψε:
costasss έγραψε:
costasss έγραψε:Αν δε κάνω λάθος με το διάταγμα παυλόπουλου έγινε μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αόριστου, υπό προϋποθέσεις, αυτό δεν ήτανε αντισυνταγματικό, βάσει του άρθρου στο οποίο αναφέρεσαι?

Θα απαντησει καποιος να μου λυθει η απορια?


Ήταν!!Όμως επειδή αυτοί έχουν και το καρπούζι και το μαχαίρι...:"Τρεις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνουν το «Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου» για τη διαδικασία μονιμοποίησης χιλιάδων συμβασιούχων και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, εφόσον πληρούνταν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το Γ΄ Τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου, δίχως να χρειαστεί να παραπέμψει την υπόθεση στην Ολομέλεια, έκρινε, κατά πλειοψηφία (σε αυξημένη επταμελή σύνθεση) στο σύνολό του, συνταγματικό και σύμφωνο με την κοινοτική νομοθεσία το διάταγμα 164/2004. Ειδικότερα, κρίθηκε ότι οι ρυθμίσεις του διατάγματος δεν προσκρούουν στο άρθρο 103 του Συντάγματος, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου."

Υπόψιν οτι είμαι και εγώ συμβασιούχος ορισμένου-αορίστου χρόνου (6 ΧΡΌΝΙΑ... :roll: :roll: )

diorismenos se pago
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: Παρ Οκτ 25, 2013 6:34 pm

Δημοσίευσηαπό diorismenos se pago » Πέμ Ιαν 23, 2014 10:46 am

Civ έγραψε:
mplou έγραψε:costasss πρώτον να ξέρεις πως έχω πολύ καλή γνώση των θεμάτων που εγώ απαντάω σε αυτό το φόρουμ.Και κατά δεύτερον φαίνεται πόσο αδαής είσαι όταν μου λες ότι το Σϋνταγμα είναι νόμος.Μάθε πρώτα την ιεραρχία των κανόνων! Πάνω από όλους είναι το Σύνταγμα.Επίσης, το Σύνταγμα, ναι, ρίξτο και καμία ματιά που τα ισοπεδώνεις όλα χωρίς να γνωρίζεις του τι γράφει καν! Να σε πληροφορήσω λοιπόν, πως το Σύνταγμα της Ελλάδος αναφέρει στο άρθρο 103 παρ.7 και παρ.8 πως "απαγορεύεται η μονιμοποίηση προσωπικού που υπάγεται στο εποχικό προσωπικό καθώς και η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και οι απαγορεύσεις αυτές ισχύουν και για τους απασχολούμενος με σύμβαση έργου". Όταν λες σκούπα μονιμοποιήσεων με το διάταγμα παυλόπουλου τι εννοείς; τί έγινε δηλαδή με το προεδρικό διάταγμα, για πες μας και εμάς που είμαστε αδαείς!!


Μπαίνω στην κουβέντα κυρίως γιατί με ενοχλεί το επιθετικό στύλ των συνομιλητών του forum, όταν κατα τη γνώμη μου προβάλλουν ένα ηθικοπλαστικό προφίλ, απλά και μόνο επειδή δεν μπόρεσαν να βρεθούν στη θέση αυτών που "χλευάζουν".
Το σύστημα αναμφισβήτητα είναι και σάπιο και διάτρητο, αλλά ποσοί από τους πολέμιούς του, ΔΕΝ θα δέχονταν μια καλή θέση με πιθανή προοπτική κλπ κλπ.... επειδή θα είχαν πάρει τη θέση αναξιοκρατικά και βυσματικά? (Αν και δεν είναι όλες οι συμβάσεις βυσματικές). Αν κάνω λάθος Συγμώμη εκ των προτέρων.
Έστω λοιπόν ότι υπάρχει αυτός ο ΈΝΑΣ που περιγράφω παραπάνω.
Ένα τέτοιο επιθετικό στύλ, θα έπρεπε τουλάχιστον να συνοδεύεται από ΕΓΚΥΡΕΣ πληροφορίες.

Πρίν λοιπόν αποκαλέσεις Αδαή τον συνομιλητή μας, να σας κάνω μια αναδρομή στην Αγωγή του Πολίτη του Λυκείου νομίζω, όπου αναφέρει (κι απότι θυμάμαι ήταν και ερώτηση SOS :) :) ) ότι ο ΠΡΩΤΟΣ Νόμος του Κράτους είναι το ΣΫΝΤΑΓΜΑ το οποίο αποτελέιται από τόσα Άρθρα και απλά σε κάποιο άρθρο του προσδιορίζει την διαδικασία που απαιτέιται για να τροποποιηθεί, η οποία διαφέρει από τη διαδικασία ενός απλού Νόμου και αυτό τον κάνει έναν Ιδιαίτερο νόμο που ονομάζουμε ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Αυτός λοιπόν ο ΝΟΜΟΣ που ονομάζεται ΣΥΝΤΑΓΜΑ, μετά την τελευταία του τροποποίηση, που λέγεται και Αναθεώρηση Συντάγματος, προβλέπει ότι απαγορεύεται η ΜΕΤΑΤΡΟΠΉ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ. Δεν αναφέρει ΤΙΠΟΤΑ για 24,36,58,258 μήνες κλπ. Η χρονική διάρκεια των 24 μηνών ορίζεται πράγματι από ΠΔ (Προεδρικό Διάταγμα), και συγκεκριμένα από το ΠΔ164/2004 που αναφέρεται και σαν "Νόμος Παυλόπουλου"

Αυτά, προς το παρών από ακόμα έναν αδαή Μηχανικό, πρός τον ΓΝΩΣΤΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ όπως αυτοπροσδιορίστηκε.



ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ forum ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ :
EIMAI SE ANAMONH DIORISMOY APO TO 2008 KAI APO OTI GNVRIZV YPARXEI ΠΑΓΩΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2016!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΟΥΙΣΛΙΝΓΚ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ: Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΟΑΤ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΗΚΩ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1999ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2007 ΜΕ ΤΟ ΠΔ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2001 ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
2)STAGER ΕΓΙΝΑΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΙΚΑ ΟΠΟΤΕ ΜΥΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΝ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ , ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΛΑΧΩΝ ΣΕ 4 ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΙΥΙΣΛΙΝΓΚ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΛΑΓΟΝΤΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΕΓΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΟΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΠΧ ΣΤΗΝ ΝΕΡΙΤ Η ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΙΑΚΩΝ?
5)ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ FORUM ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ--ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΣ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ??????/ΠΑΡΑ ΤΗΝ ''ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ????????????

diorismenos se pago
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: Παρ Οκτ 25, 2013 6:34 pm

Δημοσίευσηαπό diorismenos se pago » Πέμ Ιαν 23, 2014 10:53 am

costasss έγραψε:
costasss έγραψε:Αν δε κάνω λάθος με το διάταγμα παυλόπουλου έγινε μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αόριστου, υπό προϋποθέσεις, αυτό δεν ήτανε αντισυνταγματικό, βάσει του άρθρου στο οποίο αναφέρεσαι?

Θα απαντησει καποιος να μου λυθει η απορια?


ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΥΘΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΜΟΝΙΜΟΜΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΡΟ ΟΠΟΥ'''ΦΑΝΗΚΕ''ΠΟΣΟ'' ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΣ''ΗΤΑΝ Ο ''ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ'''
ΣΕ ΟΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΔ 164/2004 5 ''ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΟΥ ΑΞΙΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΥΜΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6 ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΒΟΗΘΗΣΕ ΄΄΄ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΟΣ'' ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
2 ΜΗΝΕΣ ΕΑΝΣ ΑΛΛΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ????/ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΚΑΜΙΑ ΠΑΓΙΑ ΑΝΑΓΚΗ????????

diorismenos se pago
Μαθητευόμενος
Μαθητευόμενος
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: Παρ Οκτ 25, 2013 6:34 pm

Δημοσίευσηαπό diorismenos se pago » Παρ Ιαν 24, 2014 3:11 pm

costasss έγραψε:φιλε/φιλη mplou ειμαι μηχανικος και ειμαι παντελως ασχετως σε νομικα θεματα, οταν λεμε οτι το Συνταγμα απαγορευει τις συνεχεις συμβασεις τι εννουμε? φανταζομαι οτι δεν ειναι Νομος? Το Συνταγμα "ασχολειται" με "μικροπραγματα" οπως οι συμβασιουχοι? Οταν με το Προεδρικο Διαταγμα Παυλοπουλου που εγινε "σκουπα" μονιμοποιησεων δεν υπηρχε το καλλημα στο Συνταγμα? Εγινε μετα αναθεωρηση του Συνταγματος?

Παρακαλω ας απαντησει καποιος να εχει γνωση του θεματος

το συνταγμα οπωσ και πολλοι νομοι στην Ελλαδα ειναι για τα ματια του κοσμου
Εγω δουλεψα επι σειρα 3 ετων με σοχ και stage σε οτα μεχρι που ηρθε η ΤΡΟΙΚΑ και η κριση και εκαψε τον διορισμο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΟΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΤΑΝ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ''ΟΙ ΑΝΑΕΩΣΕΙΣ'' ΓΙΝΟΤΑΝ ΓΙΑ 2 3 4 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΤΥΠΑΝΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ''ΛΙΓΟ ΑΔΑΕΙΣ'' ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 15'' ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ''ΜΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ .ΣΕ ΟΛΑ ΜΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ''ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ'''


Επιστροφή σε “ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ - ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης