Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Η Ε.Ε. ενισχύει 328 κορυφαίους ερευνητές που βρίσκονται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους

Diorismos.gr
Η Ε.Ε. ενισχύει 328 κορυφαίους ερευνητές που βρίσκονται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους
Η Ε.Ε. ενισχύει 328 κορυφαίους ερευνητές που βρίσκονται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (EΣΕ) επέλεξε 328 διακεκριμένους επιστήμονες για να λάβουν τις αναγνωρισμένου κύρους επιχορηγήσεις εκκίνησης, ύψους έως και 2 εκατομμυρίων ευρώ η καθεμιά.
Το αποδοθέν ποσό των 485 εκατομμυρίων ευρώ συμβάλλει στη στήριξη μιας νέας γενιάς κορυφαίων επιστημόνων στην Ευρώπη, οι οποίοι προωθούν τη βασική έρευνα (αποκαλούμενη blue sky): φιλόδοξα ερευνητικά προγράμματα υψηλού κινδύνου και υψηλού κέρδους σε όλα τα πεδία της γνώσης.
Τα επιλεγέντα προγράμματα καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως είναι τα ενδυτά ηλεκτρονικά υφάσματα που λειτουργούν με τη θερμότητα του ανθρώπινου σώματος, η ανίχνευση βακτηριδίων με την όσφρηση, η τοξικολογική εμπειρογνωσία στην πετροχημική βιομηχανία, οι απαρχές του ορθολογισμού του ανθρώπου, η καταπολέμηση των σχετιζόμενων με τον καρκίνο φλεγμονών, καθώς και η βελτιστοποίηση σχεδιασμού των διεπαφών χρήστη.

Εφέτος, επιχορηγήσεις θα λάβουν ερευνητές 38 διαφορετικών εθνικοτήτων, οι οποίοι εργάζονται σε 180 διαφορετικά ιδρύματα ανά την Ευρώπη. Όσον αφορά τα ιδρύματα υποδοχής, τα περισσότερα βρίσκονται στη Γερμανία (70 επιχορηγήσεις) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (55 επιχορηγήσεις), ακολουθούν δε η Γαλλία (43) και οι Κάτω Χώρες(34). Οι υπόλοιποι ερευνητές βρίσκονται στην Αυστρία, στο Βέλγιο, στην Τσεχική Δημοκρατία, στη Δανία, στη Φινλανδία, στην Ουγγαρία, στην Ιρλανδία, στο Ισραήλ, στην Ιταλία, στη Νορβηγία, στην Πορτογαλία, στη Ρουμανία, στη Σερβία, στην Ισπανία, στη Σουηδία και στην Τουρκία, παράλληλα με ένα πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στην Ελβετία.
Περίπου 40 ερευνητές δεν έχουν ευρωπαϊκή ιθαγένεια. Για παράδειγμα, επιχορήγηση λαμβάνουν Βορειοαμερικανοί και Νοτιαμερικανοί, Ασιάτες, Αυστραλοί, Νεοζηλανδοί και Ρώσοι. Πολλοί από αυτούς είναι ήδη εγκατεστημένοι στην Ευρώπη.

18 ερευνητές έρχονται εξάλλου στην Ευρώπη με σκοπό να υλοποιήσουν τα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΕ έργα τους, από τους οποίους 13 είναι Ευρωπαίοι που επιστρέφουν στην Ευρώπη, όπως και επιστήμονες που μετακινούνται από την Αυστραλία και τη Βόρεια Αμερική προς την Ευρώπη. Αυτό συνάδει άλλωστε με τον στόχο του ΕΣΕ να προσελκύει περισσότερους άριστους ερευνητές στην Ευρώπη.
Ο μέσος όρος ηλικίας των επιλεγέντων ερευνητών είναι περί τα 35 έτη.



 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter




Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Πρόσβαση στα μουσικά τμήματα των υποψηφίων Ελλήνων του εξωτερικού
Εγκύκλιος για τη διαδικασία καταχώρισης στην ειδική εφαρμογή stop-bullying.gov.gr
Προσωρινοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό
Εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές ΣΤ Δημοτικού & Γ Γυμνασίου σε εθνικό επίπεδο
Τροποποίηση κατάταξης σχολών, τμημάτων και κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία
Αιτήσεις εκπαιδευτικών ΠΕ86 για απόσπαση στο ΥΠΑΙΘΑ και τις περιφερειακές διευθύνσεις
Αιτήσεις για απόσπαση εκπαιδευτικών ΠΕ78,ΠΕ80,ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84 καιΤΕ02.02 στο ΥΠΑΙΘΑ