Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας RSS Κατηγορίας

Προσλήψεις στον κλάδο ΔΕ Τηλεφωνητών

Diorismos.gr
Προσλήψεις στον κλάδο ΔΕ Τηλεφωνητών
Προσλήψεις στον κλάδο ΔΕ Τηλεφωνητών

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι φορείς του δημοσίου τομέα καθώς και οι δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και οι ΟΤΑ κάθε βαθμίδας, υποχρεούνται να διορίζουν ή να προσλαμβάνουν στο 80% των κενών θέσεων τηλεφωνητών οικιακών τηλεφωνικών κέντρων, τυφλούς πτυχιούχους των σχολών εκπαίδευσης τυφλών τηλεφωνητών. Επιπρόσθετα, ορίζεται ως προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό του κλάδου ΔΕ τηλεφωνητών πτυχίο σχολών εκπαίδευσης τυφλών τηλεφωνητών που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας.

Τα άτομα με προβλήματα όρασης, απόφοιτοι των Σχολών Τηλεφωνητών, κυρίως απασχολούνται σε τηλεφωνικά κέντρα φορέων και οργανισμών του Δημοσίου. Η απόφαση για την κίνηση της διαδικασίας πλήρωσης των θέσεων που κενώνονται ή συνιστώνται ανήκει στην αρμοδιότητα του οικείου φορέα και ως εκ τούτου, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις που υπάρχει ανάγκη να καλυφθούν, οι φορείς θα πρέπει μέχρι τις 29/02/2016, να ενεργήσουν ώστε οι θέσεις αυτές να πληρωθούν κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του νόμου με την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον αρμόδιο κατά περίπτωση Υπουργό, καθώς και βεβαίωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την ύπαρξη των απαιτούμενων πιστώσεων, στο πλαίσιο πάντα των περιορισμών που τίθενται από τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν. 3833/2010, όπως ισχύει, προκειμένου να υπάρξει η εγκριτική απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 2 παρ. 1 της ΠΥΣ 33/2006 (ΦΕΚ Α' 280/28-12-2006), όπως ισχύει, για τις εν λόγω προσλήψεις.

Είναι θεμελιώδες δικαίωμα των ατόμων με προβλήματα όρασης, να ζουν με αξιοπρέπεια και να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία και είναι καθήκον όλων μας να συμβάλλουμε στην εξασφάλιση απασχόλησης, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, προβλήματα που κατά τόπους είναι και πιο έντονα. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή των διατάξεων του ν.2643/1998, εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Ο.Α.Ε.Δ. και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τέλος, επισημαίνεται ότι ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου πρώτου του Ν.4093/2012, σύμφωνα με τις οποίες οι προσλήψεις ατόμων κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού και των ΝΠΙΔ αυτών αναστέλλονται έως την 31-12-2016.



 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter




Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας
Στο Τυπογραφείο η προκήρυξη ΑΣΕΠ 1Γ/2024 - δείτε τα απαιτούμενα προσόντα
Νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ 3Κ/2024 για 59 θέσεις σε Τράπεζα της Ελλάδος και Εθνικό Τυπογραφείο
Προλήψεις τεχνιτών στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Πρόσληψη 75 ατόμων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Νέος διαγωνισμός για 295 θέσεις δικαστικών επιμελητών
ΑΣΕΠ 2Κ/2024: Δείτε όλες τις 817 θέσεις σε φορείς του υπουργείου Υγείας
Πρόσληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού στην Τράπεζα της Ελλάδος