Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας RSS Κατηγορίας

Πρακτική άσκηση για Έλληνες στη γερμανική βουλή

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Έλληνες πτυχιούχοι έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτηση για μια θέση πεντάμηνης πρακτικής άσκησης στο πρόγραμμα Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS) του γερμανικού κοινοβουλίου.

Κάθε χρόνο το γερμανικό κοινοβούλιο χορηγεί 120 θέσεις υποτροφίας σε νέους με απολιτικά ενδιαφέροντα από 41 χώρες. Το πρόγραμμα πρακτικής εξάσκησης στο γερμανικό κοινοβούλιο διεξάγεται από την 1η Μαρτίου ως της 31 Ιουλίου. Για πρώτη φορά θα μπορούν από φέτος να υποβάλλουν αιτήσεις και ενδιαφερόμενοι από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία.

Η υποτροφία IPS προβλέπει για κάθε υπότροφο 450 ευρώ μηνιαίως, δωρεάν στέγαση και ασφαλιστική κάλυψη (ασθένειας, ατυχήματος, αστικής ευθύνης). Επιπλέον πληρώνονται τόσο τα έξοδα του ταξιδιού προς το Βερολίνο όσο και της επιστροφής. Στις βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι είναι μεταξύ άλλων να διαθέτουν πτυχίο Πανεπιστημίου ή Πολυτεχνείου, να έχουν άριστη γνώση της γερμανικής γλώσσας και να είναι κάτω των 30 ετών. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα της Γερμανίας, να είναι ενήμεροι για θέματα της γερμανικής πολιτικής επικαιρότητας, όπως επίσης και για τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Όλα αυτά αλλά και τα ειδικά ενδιαφέροντα του υποψηφίου εξετάζονται από τριμελή επιτροπή που αποτελείται από έναν βουλευτή, έναν εκπρόσωπο της διοίκησης του γερμανικού κοινοβουλίου και έναν εκπρόσωπο του ενός από τα τρία Πανεπιστήμια του Βερολίνου.

Η συζήτηση διεξάγεται συνήθως στη γερμανική πρεσβεία της χώρας καταγωγής των ενδιαφερομένων στην οποία θα πρέπει να σταλεί έως τις 31 Αυγούστου η αίτηση με ηλεκτρονική μορφή.



 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter




Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας
Νέος διαγωνισμός για 295 θέσεις δικαστικών επιμελητών
ΑΣΕΠ 2Κ/2024: Δείτε όλες τις 817 θέσεις σε φορείς του υπουργείου Υγείας
Πρόσληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού στην Τράπεζα της Ελλάδος
ΔΥΠΑ: Αιτήσεις για 22 διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής
ΑΣΕΠ 1Κ/2024: Υποβλήθηκαν 21.688 αιτήσεις για 1.213 θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία
Χειριστές λειτουργίας και διακίνησης προσλαμβάνει η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 87 θέσεις εργασίας στον ΑΔΜΗΕ