Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας RSS Κατηγορίας

Προσλήψεις μέσα στο Πάσχα και χωρίς μόρια στην εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο»

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Μέσα στο Πάσχα, χωρίς πίνακα μορίων υποψηφίων και σε χρόνο ρεκόρ ώστε να προλάβει το χρονικό διάστημα πριν από τις εκλογές φρόντισε το Δ.Σ. της εταιρίες Παράκτιο Αττικό Μέτωπο να επικυρώσει τις 20 προσλήψεις αορίστου χρόνου τις οποίες είχε προκηρύξει πριν από λίγες ημέρες (διαβάστε το σχετικό άρθρο Προσλήψεις αορίστου χρόνου στην εταιρία ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ).

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων της προκήρυξης έληγε στις 14.3.2014 και μέσα μόλις σε έναν μήνα και μέσα στο Πάσχα επικυρώθηκαν και οι προσλήψεις των 20 ατόμων με το υπ΄ αριθμ.9/14.4.2014 πρακτικό συνεδριάσεως του Δ.Σ. της εταιρίας σύμφωνα με ήδη διαμορφωμένη λίστα υποψηφίων που παρουσίασε ο Πρόεδρος της εταιρίας στα μέλη του Δ.Σ.

Και βέβαια, όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ, ο χρόνος που επελέγη για την επικύρωση των προσληφθέντων αλλά και ότι δεν δημοσιεύτηκε κανένας πίνακας προσόντων - μορίων των υποψηφίων της προκήρυξης, δημιουργεί εύλογες υπόνοιες για την όλη διαδικασία, την εγκυρότητα αλλά και τη διαφάνεια των αποτελεσμάτων της προκήρυξης (διαβάστε διαμαρτυρίες πολιτών στις ομάδες συζήτησης εδώ).

Και ενώ όλη η διαδικασία έγινε εν κρυπτώ, η εταιρία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο, μέσω του προέδρου της φρόντισε ήδη από τις 19.2.2014 να συνάψει σύμβαση έργου ύψους 17.000 ευρώ με γνωστή εταιρία συμβούλων μόνο για την παραλαβή και αρχειοθέτηση των φακέλων αιτήσεων των υποψηφίων.

Και όλα αυτά ενώ δεν υπάρχει στον ορίζοντα κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που θα επιτελέσει η εταιρία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο.

Μάλιστα, σε ερώτηση στη Βουλή με θέμα Αδιαφανείς προσλήψεις στην εταιρία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο που έχει υποβληθεί από τις 4.4.2014 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σταθάς Γ. Μητρόπουλος Α., Σακοράφα Σ., Στρατούλης Δ., ζητούν την ακύρωση της προκήρυξης πρόσληψης εκτός ΑΣΕΠ στην εν λόγω εταιρία αλλά και την επανεξέταση του άρθ. 9 του ν. 4146/2013 το οποίο αποτελεί κερκόπορτα για παράνομες προσλήψεις ημετέρων.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

* Η εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε. είναι ΔΕΚΟ η οποία εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Πρόεδρος της εταιρείας είναι ο ο κ. Αριστείδης Ματιάτος πρώην στέλεχος της Πολιτικής ʼνοιξης, κομματικό στέλεχος της ΝΔ. ο οποίος έχει διατελέσει αναπλ. γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης της ΝΔ.

Σχόλιο: Οι παθογένειες της σύγχρονης Ελλάδας, και ειδικά αυτές που αφορούν στον τρόπο στελέχωσης της κρατικής μηχανής από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, είναι ακόμη παρούσες. Αποτυχόντες βουλευτές, κατ’ επάγγελμα πολιτευτές, συνεργάτες υπουργών και βουλευτών, ακόμα και κομματικά στελέχη έχουν τοποθετηθεί σε κρίσιμες θέσεις, με μοναδικά διαπιστευτήρια τις καλές τους σχέσεις με το σύστημα εξουσίας, την κομματική διαδρομή, τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια και τις όποιες άλλες εκλεκτικές συγγένειες.

Θα περίμενε κανείς, σε μια εποχή που η χώρα δοκιμάζεται και η κοινωνία είναι στα όριά της με τις συνεχείς περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, αλλά και την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, οι επιλογές σε θέσεις-κλειδιά της πολύπαθης Δημόσιας Διοίκησης, αν μη τι άλλο, να έχουν τα στοιχειώδη εχέγγυα της αξιοκρατίας, για να μπορούν και να εγγυηθούν την ευημερία και την αξιοκρατία μακριά από παλαιοκομματικές μεθόδους πελατειακών σχέσεων.



 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter




Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας
Πρόσληψη 140 ατόμων στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων
Αιτήσεις για 60 θέσεις εργασιακών συμβούλων στη ΔΥΠΑ
Στο Τυπογραφείο η προκήρυξη ΑΣΕΠ 1Γ/2024 - δείτε τα απαιτούμενα προσόντα
Νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ 3Κ/2024 για 59 θέσεις σε Τράπεζα της Ελλάδος και Εθνικό Τυπογραφείο
Προλήψεις τεχνιτών στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Πρόσληψη 75 ατόμων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Νέος διαγωνισμός για 295 θέσεις δικαστικών επιμελητών