Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση RSS Κατηγορίας

Σύσταση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού-ΔΗΜΗΤΡΑ

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Την πρώτη απόφαση για συγχωνεύσεις Οργανισμών πήρε ομόφωνα σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνοντας την εισήγηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη για τη σύσταση του «Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - ΔΗΜΗΤΡΑ». Σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση στο νέο Οργανισμό συγχωνεύονται οι τέσσερις εποπτευόμενοι Οργανισμοί : ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε, Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α - «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π – AGROCERT, ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ .

Για την άμεση σύσταση του Οργανισμού, ο Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, παρουσίασε σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα υπογράφεται και από τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα μ΄ αυτή, αμέσως μετά τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα οριστεί προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο και θα μεταφερθεί όλο το προσωπικό των συγχωνευόμενων φορέων στο νέο Οργανισμό.

Παράλληλα, προωθείται σχετικό σχέδιο νόμου , το οποίο εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση από το Υπουργικό Συμβούλιο και το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Πρόκειται δε να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν με σκοπό την ολοκληρωμένη υποστήριξη του αγροτικού κόσμου στους τομείς της εφαρμοσμένης έρευνας, της αγροτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και της διασφάλισης της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.

Επίσης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου εγκρίθηκε σε δεύτερη ανάγνωση το σχέδιο νόμου «Διάθεση φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην αγορά, ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και άλλες διατάξεις».



 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter




Αρχική » Ειδήσεις » Δημόσια διοίκηση
Βουλή: Αναρτήθηκαν τα «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών για τα έτη 2023 και 2024
Προσωρινά αποτελέσματα ΤΕ για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2025
ΑΣΕΠ 4Κ/2025: Υποβλήθηκαν 3.409 αιτήσεις για 69 μόνιμες θέσεις στην ΕΥΑΘ Α.Ε.
Προσωπικός Αριθμός: Παράταση έκδοσης μέχρι τις 5 Νοεμβρίου στο myInfo
Ποιές τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες δικαιούνται επίδομα έως 1.000 ευρώ από τον ΟΠΕΚΑ
Υποβλήθηκαν 9.439 αιτήσεις για 450 θέσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού
Κυριάκος Πιερρακάκης: Δραστικές μειώσεις σε τραπεζικές χρεώσεις και προμήθειες