Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Ειδήσεις » Όλες οι ειδήσεις RSS Κατηγορίας
 
 

Ενημέρωση για τα προγράμματα, τις επισκέψεις και τα σεμινάρια στα ΚΠΕ

Ενημέρωση για τα προγράμματα, τις επισκέψεις και τα σεμινάρια στα ΚΠΕΤο Υπουργείο Παιδείας με έγγραφο του ενημερώνει σχετικά με τις επισκέψεις εκπαιδευτικών με τους μαθητές τους στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), η αίτηση θα υποβάλλεται από τον εκπαιδευτικό που είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα. Σας αποστέλλουμε τον τύπο της αίτησης την οποία πρέπει να συμπληρώσει ο εκπαιδευτικός προκειμένου να επισκεφθεί κάποιο ΚΠΕ.
Για τους πρώτους μήνες του σχολικού ...


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μετά τα Χριστούγεννα τα ονόματα των φοιτητών που θα πάρουν μετεγγραφή

Μετά τα Χριστούγεννα τα ονόματα των φοιτητών που θα πάρουν μετεγγραφήΤο υπουργείο Παιδείας δεν απέστειλε ακόμη στο υπ. Οικονομικών τα ΑΦΜ των φοιτητών που έκαναν ηλεκτρονική αίτηση για μετεγγραφή από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο και
από ΤΕΙ σε ΤΕΙ, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των ΑΦΜ και η επαλήθευση των οικογενειακών εισοδημάτων που δηλώθηκαν.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα ονόματα των φοιτητών που θα πάρουν μετεγγραφή θα ανακοινωθούν μετά τα ...


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέες αλλαγές στις πρυτανικές εκλογές σχεδιάζει το υπουργείο παιδείας

Νέες αλλαγές στις πρυτανικές εκλογές σχεδιάζει το υπουργείο παιδείαςΣυμμετοχή των φοιτητών στις πρυτανικές εκλογές και στα όργανα συνδιοίκησης σχεδιάζει το υπουργείο παιδείας καθώς στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου θα προβλέπεται η συμμετοχή εκ νέου των φοιτητικών συλλόγων στις εκλογές για όλα τα μονοπρόσωπα όργανα των ΑΕΙ.
Αυτό σημαίνει, ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι θα συμμετέχουν στις εκλογές ...


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μη αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού ή διδακτορικού στη δεύτερη ειδικότητα εκπαιδευτικών

Μη αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού ή διδακτορικού στη δεύτερη ειδικότητα εκπαιδευτικώνΤο υπουργείο παιδείας με το έγγραφο 188095/Ε2/20-11-2015 ενημερώνει ότι δεν αναγνωρίζεται συνάφεια μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου για την δεύτερη ειδικότητα εκπαιδευτικών. Το έγγραφο έχει ως εξής:

Με αφορμή ερωτήματα τα οποία τέθηκαν στην Υπηρεσία μας, αναφορικά με την δυνατότητα αναγνώρισης της συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων οι οποίοι σχετίζονται με την δεύτερη ειδικότητα των ...


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κοινωφελής Εργασία: Ανέφικτη η παράταση της χρονικής διάρκειας των τρεχουσών συμβάσεων

Κοινωφελής Εργασία: Ανέφικτη η παράταση της χρονικής διάρκειας των τρεχουσών συμβάσεωνΣυνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ είχε σήμερα το μεσημέρι η Αναπληρώτρια Υπουργός Απασχόλησης, Ράνια Αντωνοπούλου, προκειμένου να εξετασθεί το ενδεχόμενο παράτασης της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων των απασχολούμενων του τρέχοντος Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ως «νομικά ανέφικτη» χαρακτηρίστηκε από την Αναπληρώτρια Υπουργό ...


ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Νέο σύστημα εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων στη ζώνη του ευρώ

Νέο σύστημα εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων στη ζώνη του ευρώΗ πρόσφατη κρίση κατέδειξε ότι οι μεγάλες οικονομικές και χρηματοπιστωτικές αναταράξεις μπορούν να πλήξουν την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα. Η Τραπεζική Ένωση εγκαθιδρύθηκε με σκοπό την εδραίωση της εμπιστοσύνης στις συμμετέχουσες τράπεζες. Η καθιέρωση ενός Ευρωπαϊκού Συστήματος Εγγύησης των Καταθέσεων (EDIS) θα ισχυροποιήσει την Τραπεζική Ένωση, θα στηρίξει την προστασία την καταθετών, θα ...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση - Ενιαίοι κανόνες και εθνική σύνταξη

Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση - Ενιαίοι κανόνες και εθνική σύνταξηΤο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.) συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και μετά την εισήγηση του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διαπίστωσε με ικανοποίηση ότι προχωρούν οι επεξεργασίες των προτάσεων που αφορούν στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού ...


ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΓΓΠΣ: Προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης υπολογιστικών υποδομών

ΓΓΠΣ: Προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης υπολογιστικών υποδομώνΗ Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης, στο πλαίσιο της υλοποίησης σημαντικών έργων αναβάθμισης και επέκτασης των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, έχει προγραμματίσει εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στις υπολογιστικές υποδομές της, για το  Σαββατοκύριακο 28 και 29 Νοεμβρίου 2015.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών, δεν ...


ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Νέα Γενική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ

Νέα Γενική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΓΣΕΕΣυνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, προκειμένου να εκτιμηθεί η τρέχουσα κατάσταση και το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας μετά και τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό νέας φοροεπιδρομής και δραματικών περικοπών, τον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού και των επικείμενων ιδιωτικοποιήσεων.

Η Εκτελεστική ...


ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αύξηση αποδοχών σε 186 υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1Κ/2013

Αύξηση αποδοχών σε 186 υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1Κ/2013Τροπολογία για την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η τροπολογία αφορά στην κατάταξη στους βαθμούς, στα μισθολογικά κλιμάκια και τον υπολογισμό των όσων προβλέπονται στα άρθρα 28 και 29 του ν. 4024/2011 των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. 1Κ/2013 (ΦΕΚ 2/ΑΣΕΠ/15- 03-2013).

Σύμφωνα με την ...


ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανανεώθηκαν για άλλους έξι μήνες οι συμβάσεις 43 συμβασιούχων στη Βουλή

Ανανεώθηκαν για άλλους έξι μήνες οι συμβάσεις 43 συμβασιούχων στη ΒουλήΛύση στο θέμα των συμβασιούχων της Βουλής έδωσε η αρμόδια Επιτροπή ανανεώνοντας τις σχετικές συμβάσεις για έξι μήνες. Ειδικότερα η Επιτροπή αποφάσισε την ανανέωση των 43 από τις 45 συμβάσεις που εκκρεμούσαν.

Οι μόνες συμβάσεις που δεν ανανεώθηκαν αφορούσαν υπάλληλο με παραποιημένο πτυχίο και υπάλληλο που είχε σχέση εργασίας αορίστου χρόνου σε άλλο δημόσιο φορέα και το είχε αποκρύψει. ...


ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τι ισχύει για τη χορήγηση της ετήσιας άδειας στον ιδιωτικό τομέα

Τι ισχύει για τη χορήγηση της ετήσιας άδειας στον ιδιωτικό τομέαH ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) ενημερώνει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σχετικά με τη χορήγησης άδειας του τρέχοντος έτους 2015. Ολόκληρη  η οφειλόμενη ετήσια άδεια ανάπαυσης και το επίδομα αδείας πρέπει να χορηγηθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015.

Ενδεχόμενη συμφωνία για μη χορήγηση της ετήσιας άδειας ...


ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στοιχεία 10.588 τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων σε ελβετική τράπεζα έδωσε η Γερμανία

Στοιχεία 10.588 τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων σε ελβετική τράπεζα έδωσε η ΓερμανίαΣημαντικότατα στοιχεία για θέματα φοροδιαφυγής διαβίβασε η φορολογική διοίκηση της  Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας μέσω της Κεντρικής  Φορολογικής Αρχής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας  στο Υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για δεδομένα 10.588  τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτών σε ελβετική τράπεζα, που αφορούν τα έτη 2006 και 2008. Τα στοιχεία αφορούν ...


ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατανομή 2 εκατ. ευρώ στους Δήμους για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων

Κατανομή 2 εκατ. ευρώ στους Δήμους για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείωνΜε απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ποσό ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ κατανέμεται σε όλους τους Δήμους της χώρας προς κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων τους.

Η απόφαση αφορά οικονομικούς πόρους που προέρχονται από τους ΚΑΠ (Δ’ Κατανομή) και προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών των ...


ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τι ισχύει για τις υπερωρίες εκπαιδευτικών που απασχολούνται στις εξετάσεις

Τι ισχύει για τις υπερωρίες εκπαιδευτικών που απασχολούνται στις εξετάσειςΑπό 1-11-2011 η υπερωριακή αποζημίωση, ημερομηνία εφαρμογής του νόμου 4024/11, η υπερωριακή αποζημίωση στο εκπαιδευτικό προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
καταβάλλεται μόνο για την ανάθεση διδασκαλίας του μαθήματος της ειδικότητάς του, προαιρετικής ή υποχρεωτικής (επιμίσθιο).
Αυτό αναφέρει έγγραφο το υπουργείου Παιδείας το οποίο εκδόθηκε με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν, σχετικά ...


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

13006 άρθρα1 2 3 4 5 6 ...  Επόμενη σελίδα Τελευταία σελίδα

 


 
 
Diorismos Social
Το diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Το diorismos.gr στο Twitter Diorismos on Twitter

 

Follow Diorismos.gr on Facebook