Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΔΗΜΟΣΙΟ RSS Κατηγορίας
Λήξη: 21/11/2016 Closed Έληξε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Μετατάξεις στο Γενικό Επιτελείο Στρατού ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Ανακοίνωση - Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Μετάταξη Υπαλλήλων στο Γενικό Επιτελείο Στρατού του Υπουργείου Εθνικής ʼμυνας (ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ), κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 71, παράγραφος 1, του Ν.3528/07.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού του Υπουργείου Εθνικής ʼμυνας (ΥΠΕΘΑ/ ΓΕΣ), προκειμένου καλύψει της αυξημένες και επιτακτικές ανάγκες των Μονά­δων/Υπηρεσιών του, προτίθεται να προβεί σε μετάταξη/μεταφορά υπαλλήλων, από Υπουργεία, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), δημόσιες υπηρεσίες, κρατικά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και ΔΕΚΟ, μη εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, στις οποίες το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφα­λαίου, κατ' εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 71, 73 και 74, του Ν.3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α'), όπως αυτές συμπληρώθηκαν, τροποποιήθηκαν και ισχύουν, των δια­τάξεων του άρθρου 19 του Ν.3801/2009 (ΦΕΚ 163 Α'), των διατάξεων του άρθρου 6, του Ν.3613/2007 (ΦΕΚ 263 Α') και των διατάξεων του άρθρου 10 του Ν.3801/ 2009 (ΦΕΚ 163 Α').

Κατόπιν των ανωτέρω, το ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ, καλεί κάθε ενδιαφερόμενο υπάλ­ληλο να υποβάλλει σχετική αίτηση μετάταξης/μεταφοράς στην αρμόδια Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού (ΓΕΣ/ΔΠΠ), κατά το συνημμένο υπόδειγμα. Η αίτηση του υποψηφίου για μετάταξη/μεταφορά υπαλλήλου κοινοποιεί­ται υποχρεωτικά στην αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού της υπηρεσίας του, και προκειμένου για υπαλλήλους Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), κρατικών Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και ΔΕΚΟ, η αίτηση κοι­νοποιείται υποχρεωτικά και στο εποπτεύον Υπουργείο. Η υποχρέωση κοινοποίησης της αίτησης βαρύνει τον υποψήφιο υπάλληλο και πρέπει να συνάγεται από την αίτησή του.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν:
α. Μόνιμοι Υπάλληλοι Υπουργείων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαί­ου (Ν.Π.Δ.Δ.) και άλλων δημοσίων υπηρεσιών (Ν.3528/2007, άρθρο 71, παρ. 1).
β. Υπάλληλοι με Σχέση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου, Αορίστου Χρόνου, Υπουργείων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και άλλων δημο­σίων υπηρεσιών (Ν.3801/2009, άρθρο 10).
γ. Υπάλληλοι με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου, Αορίστου Χρόνου, κρατικών Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και υπάλληλοι ΔΕΚΟ, οι οποίες δεν είναι στο Χρηματιστήριο και στις οποίες το δημόσιο κατέχει την πλειο­ψηφία του μετοχικού τους κεφαλαίου (Ν.3613/2007, άρθρο 6).

Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία μετατάξεων/ μεταφορών της παρούσας Ανακοίνωσης-Πρόσκλησης:

α. Οι υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), α' και β' βαθμού, ήτοι οι υπάλληλοι Δήμων και Περιφερειών, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με Σχέση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου, Ορισμένου Χρόνου (ΣΕΙΔ ΟΧ), οι οποίοι δεν υπάγονται στις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν.3528/ 2007).
β. Ο υπάλληλοι Δημοτικών και Κοινοτικών επιχειρήσεων, καθόσον αυτές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1892/1990, είναι εκτός Δημοσίου Τομέα.

Οι υποψήφιοι, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους, θα πρέ­πει να κατέχουν τα προβλεπόμενα τυπικά προσόντα του κλάδου και της ειδικότη­τας, στην οποία επιθυμούν να μεταταγούν/μεταφερθούν, όπως αυτά καθορίζονται από το ΠΔ 50/2001 όπως αυτό ισχύει, σε συνδυασμό με τα οριζόμενα στο ΠΔ 290/2002 Οργανισμός Πολιτικού Προσωπικού Υπουργείου Εθνικής ʼμυνας. Επισημαίνεται ότι, δεν επιτρέπεται μετάταξη/μεταφορά υπαλλήλου πριν παρέλθουν πέντε (5) έτη από το διορισμό ή από προηγούμενη μετάταξή του.

Οι μετατάξεις των Μονίμων Υπαλλήλων των Υπουργείων, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και των άλλων δημοσίων υπηρεσιών, κα­θώς και των Υπαλλήλων με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου, Αορίστου Χρό­νου, των κρατικών Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και των ΔΕΚΟ, θα διενεργηθούν σε κενές οργανικές θέσεις Μονίμου Πολιτικού Προσωπικού του ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ, ή με μεταφορά της οργανικής τους θέσης κατά περίπτωση. Όσον αφορά στις μεταφορές των Υπαλλήλων με Σχέση Εργασίας Ιδιωτι­κού Δικαίου, Αορίστου Χρόνου, των Υπουργείων, των Νομικών Προσώπων Δη­μοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και των άλλων δημοσίων υπηρεσιών, αυτές θα διενεργη­θούν με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχουν οι υπάλληλοι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35, παράγραφος 5, του Ν.4024/11.

Οι μετατάξεις/μεταφορές θα διενεργηθούν ύστερα από γνωμοδότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα εισαχθεί στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο αίτηση μετάταξης/μεταφοράς, εφόσον από αυτήν ή με άλλο τρόπο δεν αποδεικνύεται η κατά τα ανωτέρω (παράγραφος 3 παρούσης) υ­ποχρεωτική κοινοποίηση. Στη συνέχεια, μετά την γνωμοδότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ και πάντως πριν την έκδοση των σχετικών αποφάσεων μετάταξης/ με­ταφοράς, θα αποσταλεί αίτημα στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερι­κών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για την έγκριση των εν λόγω μετατάξεων/ με­ταφορών από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει, σύμφωνα με τα οριζό­μενα στο άρθρο 68, παράγραφος 1, του Ν. 4002/2011

Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση μετάταξης/μεταφοράς (επισυνάπτεται σχετικό υπόδειγμα) και να την υποβάλλουν ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μηνός, και συγκεκριμένα από 21-10-2016 έως 21-11-2016, στην παρακάτω διεύ­θυνση:
Γενικό Επιτελείο Στρατού/ Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού Υπδνση Δκού/ Τμήμα 2ο Στρατόπεδο Φακίνου Π. Κανελλόπουλου 5 Τ.Κ. 11525 Αθήνα

Η σχετική αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα κατωτέρω δικαιολογη­τικά:
α. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλω­ση του Ν.1599/86, για την πιστότητα του περιεχομένου του.
β. Ευκρινές φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
γ. Ευκρινή φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών, καθώς και πιστοποιητικών απόδειξης γνώσης χειρισμού Η/Υ, αδειών άσκησης επαγγέλματος, όπου απαιτείται.
δ. Πρόσφατο Πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών, εκδοθέν από τον φορέα προέλευσης, στο οποίο να αναφέρονται τα κάτωθι:

  1. Διορισμός/πρόσληψη υπαλλήλου.
  2. Σχέση εργασίας του υπαλλήλου.
  3. Κινητικότητα υπαλλήλου (τοποθετήσεις/ μεταθέσεις/ αποσπάσεις/μετατάξεις).
  4. Βαθμολογική/Μισθολογική κατάσταση υπαλλήλου.
  5. Συνολικό χρόνο υπηρεσίας, κατά την ημερομηνία έκδοσης της πα­ρούσας Ανακοίνωσης-Πρόσκλησης.
  6. Σύνολο αναρρωτικών αδειών τελευταίας πενταετίας.
  7. Βαθμολογία τελευταίας πενταετίας, όπως αυτή προκύπτει από τα φύλλα αξιολόγησης του υπαλλήλου.
  8. Βεβαίωση για το ότι δεν έχει επιβληθεί στον υπάλληλο πειθαρχική ποινή και ότι δεν εκκρεμεί εις βάρος του πειθαρχική διαδικασία.
  9. Βεβαίωση για το ότι δεν υφίσταται οποιοδήποτε κώλυμα για τη με­τάταξη του υπαλλήλου, από γενική ή ειδική διάταξη (π.χ. υποχρέωση παραμονής στον φορέα λόγω μετάταξης σε παραμεθόριο περιοχή, με διατάξεις άρθρου 72, Ν.3528/2007)
  10. Βεβαίωση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτεπάγγελτου ε­λέγχου γνησιότητας/εγκυρότητας των υποχρεωτικών και λαμβανομένων υπόψη για τον διορισμό και την εν γένει υπηρεσιακή κατάσταση του υπαλλήλου, δικαιολογητι­κών.

ε. Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, που κατά τη κρίση του υποψηφίου υπαλ­λήλου δύναται να συνεκτιμηθεί.

Πέραν των ανωτέρω, οι υποψήφιοι υπάλληλοι κρατικών Νομικών Προσώ­πων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και των ΔΕΚΟ, απαιτείται να προσκομίσουν συ­μπληρωματικά, βεβαίωση του οικείου φορέα, από την οποία να προκύπτει σα­φώς το νομικό καθεστώς του, και να βεβαιώνεται ότι ο φορέας δεν είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο και ότι το δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού του κε­φαλαίου. Η Ανακοίνωση- Πρόσκληση δημοσιεύεται ολόκληρη στο Υπουργείο Εσω­τερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι μπορούν να απευθύνονται στο 2ο Τμήμα της Διεύθυνσης Πολιτικού Προσωπικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ/ΔΠΠ/2ο), στα τηλέφωνα 210 7762529 - 30.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter



Αρχική » Καριέρα » ΔΗΜΟΣΙΟ
Αιτήσεις για απόσπαση 18 υπαλλήλων στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ