Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΔΗΜΟΣΙΟ RSS Κατηγορίας
Λήξη: Επικοινωνήστε με το φορέα Closed Έληξε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

54 Ειρηνοδίκες Δ Τάξεως

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Προκήρυξη διαγωνισμού για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων Ειρηνοδικών Δ΄ Τάξεως.

Πρόκειται για πενήντα τέσσερις (54) θέσεις δοκίμων Ειρηνοδικών Δ' Τάξεως, σε ισάριθμες κενές οργανικές θέσεις Ειρηνοδικών των Ειρηνοδικείων και Πταισματοδικείων της Χώρας. Ο διαγωνισμός  θα διενεργηθεί στην Αθήνα στο κατάστημα του Αρείου Πάγου, στις 19 Μαρτίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00.

Δεκτοί στο διαγωνισμό αυτό γίνονται όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζονται από τα άρθρα 34-38 και 77Α του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 1756/1988 (Α΄ 35), όπως το τελευταίο προστέθηκε με το άρθρο 10 του ν. 1968/1991 (Α΄ 150) και, εν συνεχεία, τροποποιήθηκε με το άρθρο 99, παράγραφος 2 του ν. 4055/2012 (Α΄51), ως προς δε την ηλικία, όσοι έχουν συμπληρώσει το 25ο  και δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου 2014.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει γραπτή και προφορική εξέταση στα εξής μαθήματα: α) αστικό δίκαιο, β) εμπορικό δίκαιο, γ) πολιτική δικονομία, δ) ποινικό δίκαιο, ε) ποινική δικονομία και στ) στοιχεία ευρωπαϊκού κοινοτικού δικαίου. Για τους επιτυχόντες θα καταρτιστεί πίνακας κατά σειρά επιτυχίας, που θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα ισχύσει από τη δημοσίευσή του μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 73, παρ. 3 του Ν.Δ/τος 962/1971 (Α΄ 183). Από τους επιτυχόντες δε αυτούς θα διορίζονται κατά τη σειρά αναγραφής τους στον πίνακα αυτόν και θα τοποθετούνται στις κενές ή κενούμενες κατά τη διάρκεια της ισχύος του πίνακα θέσεις Ειρηνοδικών με προεδρικό διάταγμα, εφόσον εξασφαλισθούν οι νόμιμες προς τούτο προϋποθέσεις.

Όποιος/α επιθυμεί να διαγωνιστεί οφείλει: Α) Να υποβάλει στη Γραμματεία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες, πριν από την έναρξη του διαγωνισμού, αίτηση απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της Επιτροπής του Διαγωνισμού, στην οποία να αναγράφεται το όνομα, το επώνυμο και τα ονόματα του πατέρα και της μητέρας και να σημειώνεται η διεύθυνση της κατοικίας και ο αριθμός του τηλεφώνου του/της. Μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να καταβάλει είκοσι (20) ευρώ για εξέταστρα στο γραμματέα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου (άρθρο 31 του ν. 1968/1991, Α΄ 150). Τα απαιτούμενα προσόντα πρέπει να συντρέχουν κατά το χρόνο έναρξης του διαγωνισμού και κατά το χρόνο διορισμού. Μόνο το προσόν της ηλικίας αρκεί να υπάρχει κατά το χρόνο έναρξης του διαγωνισμού. Τα κωλύματα πρέπει να μην υπάρχουν τόσο κατά το χρόνο διενέργειας του διαγωνισμού όσο και κατά το χρόνο διορισμού. Η Επιτροπή του Διαγωνισμού είναι αρμόδια να ρυθμίζει με απόφασή της οποιοδήποτε θέμα προκύψει σχετικά με τον διαγωνισμό. Η εξέταση της υγείας αυτών που θα επιτύχουν στο διαγωνισμό θα γίνει κατά το σύστημα που ισχύει για τους πολιτικούς διοικητικούς υπαλλήλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7, παράγραφος 1 του ν. 4210/2013 (Α΄ 254), με την οποία αντικαταστάθηκε το άρθρο 7, παράγραφος 2 του ν. 3528/2007.

Δείτε την απόφαση του διαγωνισμού Ειρηνοδικών εδώ

Τροποποίηση της προκήρυξης: "Τα απαιτούμενα προσόντα, εκτός από το όριο ηλικίας, πρέπει να συντρέχουν κατά το χρόνο έναρξης του διαγωνισμού και κατά το χρόνο διορισμού. Τα κωλύματα πρέπει να μην υπάρχουν τόσο κατά το χρόνο διενέργειας του διαγωνισμού όσο και κατά το χρόνο διορισμού”. Δείτε την τροποποίηση ΕΔΩ


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter



Αρχική » Καριέρα » ΔΗΜΟΣΙΟ
Αιτήσεις για απόσπαση 18 υπαλλήλων στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ