Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Ημερομηνία: 23/10/2014

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ

Κάτω τα χέρια από τα ΤΕΑΥΦΕ

A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση   

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνουμε μια πρωτοφανή και πρωτόγνωρη κατάσταση μέσα στο επικουρικό μας ταμείο. Μια κατάσταση που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στους κύκλους των ασφαλιστικών ταμείων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του κλάδου σύνταξης δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση από κύκλους του υπουργείου Εργασίας. Ο σκοπός τους είναι πλέον ξεκάθαρος. Δε θέλουν αυτή τη συγκεκριμένη διοίκηση να διοικεί το ταμείο μας!!!

Προσπαθούν με γνωμοδοτήσεις, ερμηνείες νόμων, παραγράφους, άρθρα, αλλά και τη στήριξη υπηρεσιακών παραγόντων του ταμείου μας!!! να δημιουργούν καθημερινά αναστάτωση, κωλυσιεργία, εκφοβισμό. Η επίθεση «νομιμότητας», που ξεπερνά κάθε όριο, έχει αρχή, μέση και τέλος. Η αρχή έγινε όταν «ανακάλυψαν» ότι τα Δ.Σ. των ταμείων μας έχουν φωνή, άποψη, στόχο και όραμα.

Όταν ανακάλυψαν ότι είναι εκεί για να διοικήσουν και να προασπίσουν τα χρήματα και τη σύνταξη των συναδέλφων μας. Αυτό προφανώς δεν τους άρεσε. Όπως δεν άρεσε σε πολλούς η μη ανανέωση της παχυλής σύμβασης του Εντεταλμένου συμβούλου κ. Κονιδάρη, που έφερε πρόταση στο Δ.Σ. για ανανέωση 3 ετών, πράγμα που αρνήθηκε το Δ.Σ.

Αποκορύφωμα της πρωτοφανούς επίθεσης η στιγμή που το Δ.Σ., όπως η λογική έλεγε να κάνει, πήρε σχεδόν όλες τις αρμοδιότητες του Εντεταλμένου Συμβούλου κ. Κονιδάρη μετά την καταδικαστική απόφαση του τριμελούς εφετείου Αθηνών, που του επέβαλε ποινή 20 ετών φυλάκισης πρωτόδικα για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων.

Η μέση της επίθεσης συνεχίστηκε και κορυφώθηκε. Γνωμοδότησαν με έγγραφο στις 14/8, μέσα στον Αύγουστο παραμονή της αργίας 15 Αυγούστου!!! ότι δεν μπορεί να γίνει αντικατάσταση του παραιτηθέντος Αντιπροέδρου από τον νόμιμα εκλεγμένο από το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών …….

Έχουν δηλαδή τη λογική ότι όποιος παραιτείται μαζί του εκπίπτει όλο το Δ.Σ. Θα έχουμε δηλαδή ένα Δ.Σ. που θα πηγαίνει συνεχώς σε εκλογές όταν κάποιος για τον οποιοδήποτε λόγο φεύγει!!!
Στις 22/9/14 με άλλη τους γνωμοδότηση προχώρησαν στον εξαναγκασμό παραίτησης του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. κλάδου σύνταξης με την αιτιολογία ότι κατέθεσε αίτηση συνταξιοδότησης στις αρχές Αυγούστου!!! Ο Αντιπρόεδρος είχε προταθεί από τις οργανώσεις για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, δεν εξετάστηκε και δεν όφειλε να είναι εργαζόμενος ή συνταξιούχος και πήρε την έγκριση του υπουργείο με ΦΕΚ. Στη θέση του θα μπορούσε να είναι ο καθένας. Ο περαστικός έξω από το κτίριο, ο άσχετος με τον κλάδο. Αναιρούν με τρόπο πρωτοφανή τον διορισμό του και ουσιαστικά τον καταργούν. Σκοπός να παραιτηθεί, πράγμα που έκανε και να πάει το Δ.Σ. σε εκλογές, πράγμα που ζητούν με πάθος.

Το τραγικό και το αστείο όμως συνεχίζεται. Έγειραν θέμα νομιμότητας για ακόμα ένα μέλος του Δ.Σ. (σύνταξης) της κυρίας Ιουλίας Ρούσου, Προέδρου της Ένωσης Συνταξιούχων του κλάδου μας. Η κυρία Ρούσου είχε κριθεί ως ΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΗ από τους υπουργούς που υπέγραψαν το ΦΕΚ ίδρυσης του ταμείου μας με αριθμό φύλλου 412/22-2-13. Τώρα όμως δεν τους κάνει. Η κυρία Ρούσου παραιτήθηκε και αυτή ακούγοντας και την εισήγηση του Νομικού Συμβούλου του ταμείου μας!!!

Η διευθύντρια του ταμείου με δικιά της πρωτοβουλία απευθύνει ερώτημα στο Νομικό Σύμβουλο, χωρίς να ξέρει για την κίνηση αυτή τίποτα ούτε το Δ.Σ. ούτε κι ο Πρόεδρος του ταμείου. Όπως δήλωσε έπρεπε να φροντίσει για τη νομιμότητα!!! Η υπάλληλος που προσέλαβε δηλαδή το Δ.Σ. θεώρησε ότι ίσως το Δ.Σ. ήταν παράνομο. Καταστάσεις για γέλια. Ενέργειες που δεν έχουν συμβεί ποτέ σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Ο νομικός σύμβουλος του ταμείου μας απαντά στη διευθύντρια με γνωμοδότηση. ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ. Αποχωρούν τα 2 μέλη που προαναφέραμε και ουσιαστικά καταργούν το Δ.Σ.
Πριν λίγους μήνες δώσανε παράταση θητείας των Δ.Σ. και των δύο ταμείων για 3 χρόνια με ΦΕΚ, τώρα ζητούν και πιέζουν για εκλογές, τώρα!!! άμεσα!!!
Η προσφυγή σε εκλογές άλλωστε ήταν ο διακαής πόθος και του Εντεταλμένου συμβούλου δηλώνοντάς το σε συνεδριάσεις του Δ.Σ., αλλά και άλλων παραγόντων.

Η επίθεση «νομιμότητας» συνεχίστηκε καθημερινά παραλύοντας την όποια δραστηριότητα επί ημέρες. Έλεγχος υπηρεσιών ΙΚΑ στο ταμείο!!! Έλεγχος την επόμενη μέρα ελεγκτών του υπουργείου! και το τέλος όλων αυτών το απερίγραπτο που συνέβη την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 Οκτωβρίου. Στάλθηκε έγγραφο από τμήμα επαγγελματικής ασφάλισης του υπουργείου που «επαναφέρει» στην τάξη τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κωστούρο για τον λόγο του ότι τόλμησε να βγάλει υπηρεσιακό σημείωμα προς τους υπαλλήλους του ταμείου μας. Ένα υπηρεσιακό σημείωμα που εκδόθηκε τη ΔΕΥΤΕΡΑ 29 Σεπτεμβρίου και ανέφερε ότι κανένας υπάλληλος του ταμείου δεν μπορεί να απευθύνει ερώτημα στο νομικό σύμβουλο για να γνωμοδοτεί, πριν να το ξέρει ο πρόεδρος και το Δ.Σ. Πήραν λοιπόν το έγγραφο του προέδρου, το στείλανε στο υπουργείο και το υπουργείο μέσα σε 24 ώρες!!! γνωμοδότησε και αποφάσισε. Έως εκεί φτάσανε. Γνωμοδότησε το υπουργείο ή μάλλον συγγνώμη το τμήμα επαγγελματικής ασφάλισης ότι έχει περισσότερες εξουσίες η υπάλληλος του ταμείου και όχι ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Ζητούμε από τον υπουργό κ. Βρούτση την άμεση παρέμβασή του.

Ζητούμε από υφυπουργούς και Γεν. Γραμματείς του υπουργείου Εργασίας να πάρουν την κατάσταση στα χέρια από και να αφήσουν τα Δ.Σ. των ταμείων από να εργαστούν.
Ζητούμε την τιμωρία όσων υπηρεσιακών παραγόντων ενεργούν εις βάρος των Διοικητικών Συμβουλίων του ταμείου από.
Οραματιστήκαμε ένα ταμείο Αυτόνομο. Αυτοδιοικούμενο από από ασφαλισμένους. Όχι ένα ταμείο διοικούμενο από παλαιοκομματικούς παράγοντες και ημετέρους.
ΝΑΙ θέλουμε το υπουργείο θεματοφύλακα.

Αυτό που δε θέλουμε είναι το υπουργείο να αντικαθιστά το Διοικητικό Συμβούλιο.
Καλούμε όλα τα μέλη μας (μέλη που υπέγραψαν πρώτοι το κείμενο δημιουργίας του ταμείου, υψώνοντας φωνή στις αρνήσεις της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας φαρμάκου) να καταδικάσουν τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες.
Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να απευθυνθούν στους τοπικούς βουλευτές όλων των κομμάτων αναδεικνύοντας το πρόβλημα και ζητώντας τους να παρέμβουν.
Καλούμε όλα τα κόμματα της Βουλής να καυτηριάσουν αυτές τις μεθοδεύσεις.


Διαδώστε το άρθρο


 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter



Αρχική » Καριέρα » ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΝΠΙΔ » Δελτία Τύπου
Καταγγελία Συλλόγων: Μόνιμος εμπαιγμός των συνταξιούχων
ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η ΓΣΕΕ για το σεβασμό της θεσμικής αυτονομίας των εργαζομένων στην ΟΚΕ
ΓΣΕΕ
Το ΤΥΠΕΤ στα πρόθυρα διάλυσης
ΑΝΕΞΑΡΤΙΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Έως τα τέλη Αθγούστου οι προτάσεις των επιμελητηρίων για την τεχνική εκπαίδευση
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Συνθήκες γαλέρας για εργαζόμενους στη φύλαξη κρατικής επιχείρησης
Ο.Ε.Χ.Β.Ε.